Субота, 20.04.2024, 00:33
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ освіти

Ватутінської міської ради

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Жовтень » 19 » День відкритих дверей та круглий стіл з нагоди Європейського тижня місцевої демократії
17:30
День відкритих дверей та круглий стіл з нагоди Європейського тижня місцевої демократії

16 жовтня в рамках проведення Європейського тижня місцевої демократії в міській раді пройшов День відкритих дверей та засідання «круглого столу» на тему «Тісна співпраця громади і влади – запорука розвитку демократичного суспільства та побудови європейської держави».

На захід завітали лідери та активи учнівського і студентського самоврядування навчальних закладів міста, представники громадських організацій та депутатського корпусу. Зустрічали гостей перший заступник міського голови Олександр Заборовець, заступник міського голови Дмитро Токар, керуючий справами виконкому Зоя Ляпун, керівники структурних підрозділів міської ради та її виконавчого комітету.

Розпочав захід Олександр Заборовець, який розповів історію започаткування Європейського тижня місцевої демократії, основну мету та завдання його проведення. Зокрема він наголосив, що завданнями Тижня є - інформувати громаду про діяльність місцевих органів влади, ознайомити з основними принципами їх роботи, привернути увагу населення до того, що їхня участь у місцевих справах є найважливішим чинником розвитку та укріплення демократії, поширити інформацію про різні форми та можливості участі в прийнятті рішень на місцевому рівні, які активно сприятимуть розширенню участі населення у соціальному, культурному, економічному та політичному житті.

Керуючий справами виконавчого комітету представила присутніх на заході працівників, ознайомила з структурою міської ради та виконкому, порядком її формуванням та розповіла про основні функції, які виконують відділи. Зокрема Зоя Миколаївна повідомила, що структурні підрозділи такі, як відділ освіти, відділ культури і туризму, фінансове управління, управління праці та соціального захисту населення утворюються і затверджуються міською радою. Інші відділи є структурними підрозділами виконавчого комітету і затверджуються виконкомом. Вона підкреслила, що всі відділи працюють, як злагоджений організм, який забезпечує виконання поставлених завдань на належному рівні.

Продовжились заходи засіданням «круглого столу», який підготував та організував відділ з питань внутрішньої політики. Після представлення його учасників, начальник відділу з питань внутрішньої політики Валентина Кравченко надала слово заступнику міського голови Дмитру Токарю. У своєму виступі він підкреслив, що наша країна обрала європейський шлях розвитку і рівняється на країни Європи, де рівень життя людей значно перевищує наш, де демократичні цінності – не просто визначені законом, а прийняті суспільством, яке їх дотримується.

У декого з українців склалось таке враження, що тільки Україна увійде в Європу – на наступний день на нас усіх посипляться всі європейські блага. Але досягти європейського рівня життя – це наполеглива праця керівництва країни і всього українського народу. Ми всі повинні поставити собі за мету - почни європейські перетворення з себе – і тоді життя стане кращим. – наголосив Дмитро Володимирович. Він розповів про переваги місцевого самоврядування, про дії, які здійснює Президент, Уряд та Верховна рада на шляху до удосконалення управлінської системи в державі, утвердження демократичних принципів, покращення життя українців. Зокрема про зміни до Конституції України по децентралізації влади, запропоновані Петром Порошенком, про проведення реформ у галузі освіти, медицини, правоохоронної та судової системи, які внесуть значні зміни у життя країни.

Попередньо учасникам заходу було запропоновано підготувати свої роздуми з наступних тем «Громада і влада – партнери чи опоненти?», «Моя громадянська позиція – вказати на недолік, чи зробити щось для виправлення ситуації» та «Що краще скористатись досвідом інших країн, чи йти своїм шляхом розвитку?». Виступи представників учнівського та студентського самоврядування були дуже цікавими і змістовними та активно обговорювались всіма учасниками «круглого столу». По деяким питанням виникали дискусії. А найбільшу активність діти проявили під час рольової гри, коли чотирьом лідерам було запропоновано сформувати уявні команди президента країни, прем’єр-міністра, міністерства (за вибором), Верховної Ради та дати відповіді на запитання: «За яким принципом ви формували команду?», «Які перші кроки ви здійсните на посаді» та «Який кінцевий результат ви хочете мати від своєї діяльності».

 

Було дуже цікаво спостерігати за учасниками гри та слухати їх коментарі, які вражали влучністю, глибиною та розумінням. Це говорить про те, що молодь у наш прогресивна, і в майбутньому готова взяти на себе відповідальність по керівництву держави.

Директор бібліотеки для дорослих Таїсія Лисянченко підготувала тематичні брошури, які були вручені всім учасникам «круглого столу» та представила виставку літератури.

 

На завершення засідання Дмитро Токар наголосив що органи місцевого самоврядування завжди тісно співпрацюють з громадою і тому зустрічі з молоддю, громадськими об’єднаннями, з активами, з колективами підприємств, установ і організацій – це наша повсякденна робота. «Для нас важлива думка громади: і похвала і критика, адже це показує правильність наших дій чи хибність позиції і дає можливість ситуацію змінити».

Категорія: Новини | Переглядів: 730 | Додав: -=KYMILLIE=- | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Друзі сайту