Четвер, 28.03.2024, 16:21
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ освіти

Ватутінської міської ради

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Лютий » 10 » Конкурс «Шкільна бібліотека – 2017»
17:10
Конкурс «Шкільна бібліотека – 2017»

10 лютого 2017 року на базі міського методичного кабінету відділу освіти відбувся міський етап Всеукраїнського конкурсу «Шкільна бібліотека». Основною метою проведення конкурсу у загальноосвітніх  навчальних закладах є піднесення престижу книжки в житті кожної дитини, пропаганда читання,  підтримка і вдосконалення діяльності бібліотек та ролі бібліотекаря в суспільстві та престижу бібліотечної професії. У житті суспільства, які б зміни воно не зазнавало, є вічні цінності, забуття або ігнорування яких загрожує суспільству катастрофою. Головна з таких цінностей - діти. Отже, і проблеми читання дітей завжди актуальні. Саме тому зусилля бібліотекарів у співпраці з педагогами та батьками спрямовуються на виховання інформаційно-бібліографічної та читацької культури, формування вміння користуватися бібліотекою та її послугами, книжкою, довідковим апаратом, розвиток пізнавальних інтересів.

 

У рамках конкурсу бібліотекарі шкіл міста презентували власні надбання, показати різні форми та методи індивідуальної, групової та масової роботи для забезпечення інформаційних потреб, навчання і виховання учнів.

У складі журі конкурсу були  начальник відділу освіти Бурбело С.М., завідувач методичного кабінету Жовновата Н.Я., методист методичного кабінету Шарова О.О., завідуюча міською бібліотекою для дорослих Лисянченко Т.В., керівники навчальних закладів: СШ № 1 Щербина С.М., Дмитренко В.Ф., Дзірун Т.В., педагоги.

  

На конкурс було представлено роботи у номінаціях:  «Бібліотека – виховний простір навчального закладу» (бібліотекар Ватутінської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 ім. М.Ф. Ватутіна Лячинська Раїса Олександрівна) та «Читання і діти: діапазон бібліотечних ідей і можливостей» (бібліотекарі Ватутінської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 1 Чубур Світлана Володимирівна , Ватутінської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 5 Островська Валентина і Ватутінської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6 Пономаренко Олена Іванівна Олександрівна).

  

На розгляд журі були запропоновані портфоліо бібліотекарів у формі мультимедійних презентацій особистого досвіду з обраної теми. Чубур С.В. презентувала ефективні форми популяризації літератури і залучення дітей до читання, які використовує у власній практиці: літературні вечори, вікторини, ігри,бесіди та інші активні форми роботи.  Лячинська Р.О. представила досвід з патріотичного виховання дітей засобами літератури, а саме –  пов’язаної з подіями Української революції 1917-1921 років та зародженням вільного козацтва на території Звенигородщини. Островська В.О. та Пономаренко О.І. поділилися ефективними формами роботи щодо популяризації літератури та читання, в тому числі через проведення зустрічей з літераторами рідного краю, створення показчиків літератури, проведення спільних занять з учителями.

Бурбело С.М., начальник відділу освіти  відмітив високий рівень підготовки конкурсантів, актуальність заходів, що проводяться у закладах. Лисянченко Т.В., завідуюча міською бібліотекою для дорослих зазначила, що представлені матеріали широко висвітлюють роботу бібліотекарів у напрямку розвитку дитячого читання та виразила сподівання на подальше підтримання співпраці між шкільними та міськими бібліотеками. Методист міського методичного кабінету Шарова О.О. зазначила, що ряд представлених матеріалів будуть корисними не тільки для шкільних бібліотекарів, але й для вчителів історії та літератури.

Вцілому журі відмітило належний рівень представлених матеріалів, їх відповідність вимогам конкурсу та висловило подяку за проведену роботу.

За результатами обговорення, переможцем конкурсу визнано бібліотеку Ватутінської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 1, бібліотекар Чубур С.В. А робота бібліотекаря ЗОШ № 2 Лячинської Р.О. гідна бути представленою на виставку передових педагогічних технологій «Освіта Черкащини».

Категорія: Новини | Переглядів: 899 | Додав: -=KYMILLIE=- | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Друзі сайту