П`ятниця, 19.04.2024, 07:15
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ освіти

Ватутінської міської ради

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Вересень » 1 » Мій сонячний дім – це моя Україна!
16:36
Мій сонячний дім – це моя Україна!

Квітуй, мов калина, над плесами вод, 
Будь в дружбі і праці міцна та єдина. 
Хай буде щасливим твій вільний народ, 
Прекрасна моя Україно!

 

Україна!.. Наша славна і багатостраждальна Вітчизна. Нелегкий та довгий шлях до волі і незалежності здолала ти. І нині кращі сини та дочки твої боронять українські кордони від ненаситного ворога. Скільки ж іще потрібно часу, щоб світ, нарешті, зрозумів, що

 

Кордони не спинять польоту могутнього слова
Хто серцем могутній ні куля, ні шабля не вб’є
За нас Батьківщина і рідна нескорена мова
Не треба чужого, але й не відпустим своє
?

 

Дійсно, український народ, ніколи не зазіхаючи на чуже, віками плекав свої національні здобутки: мову, культуру, традиції та звичаї, способи ведення господарства – все, що потрібно цивілізованій, самодостатній нації для розвитку і процвітання. Але найцінніше надбання – це люди,  - працьовиті, щирі, щедрі, а головне, волелюбні та горді.

І саме такими ми маємо виховувати наших дітей, змалечку прищеплювати їм любов до свого рідного, національного. Аби вони з гордо піднятою головою несли звання – УКРАЇНЕЦЬ. Саме цій меті були присвячені уроки мужності й патріотизму, що відбулися 1 вересня 2015 року у Ватутінській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №6. Всі вони були об’єднані спільною назвою «Ми – нація єдина, твої ми діти, Україно!», але відрізнялися різними аспектами. Так, в початкових класах, особлива увага зверталася на народні символи українців, на традиції та звичаї, що з ними пов’язані. Учні 5-го класу обговорили питання, що означає бути патріотом, висловлювали свої думки, ділилися враженнями від сьогоднішніх подій в Україні і дійшли висновку, що любов до Батьківщини виявляється в конкретних справах і що найголовніша справа для дітей зараз – це успішне навчання.

  


 Шестикласники та семикласники мандрували сторінками історії України, що стосуються героїчної боротьби нашого народу за своє визволення, а учні     8-го класу здійснили віртуальну подорож по визначних місцях нашої держави, дізналися чимало цікавих фактів про виникнення міст, назв річок, історичних об’єктів тощо. Цікаво й змістовно пройшли уроки у 9-х класах: особлива увага зверталася на необхідність володіння рідною мовою, на право громадян на національну самовираженість і самобутність. На урок до десятикласників завітали волонтери міської громадської організації «Самооборона Майдану» Підцерковний Євгеній Іванович та Данилюк Олександр Васильович. Вони ознайомили старшокласників зі своєю діяльністю, розповіли про ватутінців – учасників АТО на сході України, а також закликали бути свідомими громадянами. Подібні питання розглядалися і в 11-му класі, адже старших учнів, вже практично дорослих людей, надзвичайно цікавлять причини та наслідки нинішніх подій в Україні, вони вже тепер намагаються робити висновки, хто винен в тому, що відбувається, і які шляхи виходу з ситуації, що склалася. Діти висловлювали серйозні думки і судження, навіть інколи сперечалися, намагаючись дошукатися істини. Така небайдужість радує, адже вона свідчить про те, що в учнівської молоді формуються такі якості як національна свідомість, відчуття відповідальності за майбутнє своєї країни і власне майбутнє.

Благаймо в Бога допомоги,
Тримаймось мужньо у бою,
Веде нас шлях до перемоги
За справу праведну свою.

 

Педагог-організатор
Ватутінської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст.. №6                  Бондаренко О.М.

Категорія: Загальна середня освіта | Переглядів: 750 | Додав: -=KYMILLIE=- | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Друзі сайту