Субота, 20.04.2024, 06:40
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ освіти

Ватутінської міської ради

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Листопад » 28 » Міський семінар «Організація виховної роботи щодо профілактики злочинів та правопорушень інших негативних явищ в учнівському середовищі»
16:05
Міський семінар «Організація виховної роботи щодо профілактики злочинів та правопорушень інших негативних явищ в учнівському середовищі»

Школа є ідеальним  середовищем для впровадження профілактичного виховання. Тут існують найкращі можливості для здійснення масового, ефективного і превентивного впливу. Школа охоплює більшість дітей і молодих людей віком до 18 років. Школа, де учні і вчителі проводять разом багато часу. Це уможливлює поєднання навчального процесу з вихованням. Впровадження високоякісних профілактичних  програм полегшує це завдання. Профілактичне виховання дає змогу спланувати і здійснити вплив ще до того, як у житті молодої людини виникнуть реальні ризики і проблеми.

 

З метою підвищення ефективності правової освіти і виховання та активізації профілактичної роботи з учнівською молоддю по попередженню злочинності і правопо­рушень та пропаганді здорового способу життя  28 листопада 2016 року в школі відбувся міський семінар на тему:  «Організація виховної роботи щодо профілактики злочинів та правопорушень інших негативних явищ в учнівському середовищі» за участю начальника відділу освіти Бурбели С.М., завідувача методичним кабінетом відділу освіти Жовноватої Н.Я., спеціаліста відділу освіти з питань охорони дитинства Кучеренко Н.Ю., начальника  служби у справах дітей при Ватутінському міськвиконкомі  – Оришич Н.І., заступників директора з виховної роботи, соціальних педагогів, педагогів – організаторів шкіл міста.

На семінарі були розглянуті питання:

-         «Правовиховна та правоосвітня робота в школі»;

-         «Залучення учнів до правоосвітньої роботи з школярами»;  

-          «Результати соціологічного опитування щодо захисту прав та

інтересів дітей»; 

-         «Взаємодія та співпраця з ССД при Ватутінському міськвиконкомі»;

-         «Головні напрямки і форми роботи з батьками»;

-          «Попередження  насильства та жорстокості в сім’ї»,

-         Представлення презентації  «Неформальні течії»  учнями 10 класу.

 Під час проведення семінару були використані елементи  тренінгової методики, а саме: мозковий штурм - «Комендантська година»; вправа «Порушення прав  казкових героїв мультфільмів»; вправа «Телеграма»; вправа «Побажання по колу».

Всі присутні висловили одностайну думку щодо необхідності проведення таких заходів з метою обміну досвідом  та для профілактики і усунення злочинних проявів серед молоді.

презентація лідерами учнівського самоврядування молодіжних субкультур в рамках міського семінару на базі СШ № 1

«Головні напрямки і форми роботи з батьками» перегляд та обговорення порушення прав дітей героями мультфільмів

вправа «Телеграма»  враження від семінару та визначення напрямків подальшої роботи

Категорія: Новини | Переглядів: 629 | Додав: -=KYMILLIE=- | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Друзі сайту