П`ятниця, 19.04.2024, 16:57
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ освіти

Ватутінської міської ради

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Листопад » 25 » Міський семінар з національно-патріотичного виховання
16:46
Міський семінар з національно-патріотичного виховання

«За рідну землю, честь і волю…»

 25 листопада 2015 року у Ватутінській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №6 відбувся міський семінар з  національно-патріотичного виховання - захід присвячений  вшануванню пам'яті юнаків-героїв Крут,   героїв Небесної сотні та воїнів АТО  «За рідну землю, честь і волю…»

Учні - випускники 11 класу, під наставництвом класного керівника  Дмитренко  Галини Олександрівни прикували увагу гостей свята на одвічних цінностях незламних українців, що невтомно борються за волю Батьківщини, незалежність України, чесність і справедливість влади.


Виростити і виховати майбутніх господарів міцної та заможної держави, гідних  громадян  України для Галини Олександрівни стало життєвим покликанням. Тільки справжній вчитель розбудить свідомість дитячих душ уроками життя великих українців, що постали перед глядачами  інсценізованого   майдану Незалежності біля затишного   тріскучого вогнища наметового містечка.

Стіни класної кімнати стали яскравим відображенням нещодавніх подій Революції Гідності: стіна пам’яті Небесної сотні (Прапор України, надписи «Герої не вмирають», «Сам не знаю, де погину…», фотографії героїв, вишиті рушники, ікона Божої Матері, свічки, квіти); стіна «Повертайтесь живими» (фотографії випускників школи, які перебувають у зоні АТО, Прапор України з автографами воїнів), гасло над дошкою «Україна понад усе».  Посеред класу макет обеліска з написом «Героям, які полягли за незалежність України».Все це допомогло  поринути в атмосферу революційних подій.

Гортаючи  сторінки трагічної історії, учні читали вірші, співали патріотичні пісні, пригадували героїчні вчинки відчайдушних героїв Небесної Сотні, вшанували пам'ять земляків - учасників АТО. Вражаючим став виступ Гнучої Анастасії, доньки воїна АТО, який вразив щирим зверненням до російського солдата.

Гостями на святі пам’яті були члени міської громадської організації «Самооборона Майдану» - Підцерковний Євгеній, Рубан Олег, Жуков Станіслав, Данилюк Олександр, Ульянов Ілля, вчителі міста, учні школи, представники відділу освіти.

Волонтер Підцерковний Євгеній Іванович, як один із очевидців подій на майдані,  повчально розповів про дні людської непокори і час перемоги простих українців. Закликав учнів вірити в себе, розбудовувати нову державу, адже зроблено  тільки перші кроки, а решту великих справ  слід зробити  юним патріотам.

ЗАСУДЖУЮЧИ агресію російської влади, ганебну війну, розв’язану проти України, її народу, суверенності та незалежності країни, учні ВИСЛОВИЛИ біль та занепокоєння за долю військовослужбовців, молодих людей, мирного населення, дітей, в яких відбирають найдорожче – життя, ЗВЕРНУЛИСЯ до російського народу - зупинити розв’язану, приховану і неприховану війну, зупинити братовбивство,  людську трагедію.

Свято Гідності завершилось загальним виконанням гімну України. Коли перед очима кадри з новин, фото поранених та загиблих героїв, дивлячись їм у вічі, всі розуміли, що вислів «душу й тіло ми положим за нашу свободу» став для сучасної історії української нації не просто словами з гімну, це стало станом душі.

Слова «Слава Україні – Героям слава» перестали бути просто вітанням, це вже віддання шани найкращим, котрі у найважливіший момент для нашої держави не злякалися і пожертвували собою заради своєї Батьківщини, а також є засвідченням справжнього патріотичного подвигу.

   

Категорія: Виховна робота | Переглядів: 524 | Додав: -=KYMILLIE=- | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Друзі сайту