Середа, 24.04.2024, 00:56
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ освіти

Ватутінської міської ради

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Квітень » 24 » Педагогічний міст «Забезпечення наступності щодо реалізації нових Державних стандартів дошкільної і початкової ланок освіти».
10:34
Педагогічний міст «Забезпечення наступності щодо реалізації нових Державних стандартів дошкільної і початкової ланок освіти».

24 квітня 2013 року у Ватутінському дошкільному навчальному закладі №6 «Світлячок» відбувся Педагогічний міст по наступності між дошкільною та початковою ланками освіти «Забезпечення наступності щодо реалізації нових Державних стандартів дошкільної і початкової ланок освіти».  Гостями міського семінару були: Точинюк Л.П., начальник відділу освіти, Токар Д.В., начальник відділу управління комунальною власністю міста, на якого покладені обов’язки заступника міського голови, Жовновата Н.Я., завідувач методичного кабінету, Ткаченко Л.Л., методист методичного кабінету з питань дошкільної освіти, Клопотенко Н.Г., методист початкових класів  методичного кабінету, завідувачі та методисти дошкільних навчальних закладів,вчителі початкових класів , вихователі старших груп міста.


З вітальним словом до присутніх звернулася Точинюк Л.П., яка наголосила про важливість і системність вектору наступності  дошкільної та початкової ланок освіти. Методисти методичного кабінету чітко окреслили засади нової редакції Базового компоненту дошкільної освіти та нового Державного стандарту початкової освіти , які реалізовуються через нові Програми.


Проведені майстер-класи та продемонстровані міні-заняття з дітьми старшої групи «Надійшла весна прекрасна, многоцвітна, тепла, ясна…» та фрагмент уроку з природознавства у 1-му класі «Дикорослі рослини нашого краю» засвідчили про  алгоритм наступності у реалізації Програм .



Особливістю проведення Педагогічного моста була мультимедійна презентація роботи педагогів.

Цікаво і захоплююче пройшла ділова гра «Квіткове поле», метою якої було отримання зворотної інформації та побажань педколективам щодо впровадження нових Державних стандартів, адже в них закладені перші сходинки наступності і перспективності.


Освітяни Ватутіного переконані, що дитина повинна психологічно і соціально бути готова до школи, сформованість її компетентностей стануть підґрунтям для ключових компетентностей у початковій школі.

 

Категорія: ММК | Переглядів: 878 | Додав: -=KYMILLIE=- | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Друзі сайту