Четвер, 25.04.2024, 01:28
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ освіти

Ватутінської міської ради

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Грудень » 19 » Рейд-акція «Провокація»
12:32
Рейд-акція «Провокація»

Легкий доступ до алкоголю - це одна з причин, чому неповнолітні особи вживають алкогольні напої. Саме тому, 18 грудня 2014 року членами Ради старшокласників м.Ватутіне на чолі з президентом Ради – Лисюком Олександром, спільно з представниками відділу освіти Ватутінської міської ради – методистом методичного кабінету Пересунько М.П та психологом навчально-методичного центру практичної психології та соціальної роботи методичного – Перепадою О.М. було здійснено рейд-акцію «Провокація».

Нагадаємо, що в минулому році активісти Ради розповсюджували підприємствами (організаціями) торгівлі та громадського харчування спеціальні наліпки: «Немає паспорта немає пива!», «Неповнолітній? Доведи!» та розроблені самими активістами інформаційні повідомлення: «Ні! Я не продаю тютюнові та алкогольні вироби неповнолітнім!». Рейд-акція стала логічним продовженням минулорічної акції і була спрямована на виявлення торгівельних точок продажу алкогольних та тютюнових виробів, які не дотримуються ч. 2 ст. 17 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та  тютюнових  виробів» та Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження споживання і продажу пива та слабоалкогольних напоїв»,  зокрема статті 15-3 «Обмеження щодо продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів» (Відомості Верховної Ради України, 2010, №11, ст..111).

Під час проведення рейд-акції «Провокація» було відвідано шість торгівельних точок та один заклад громадського харчування: кіоск «Чернігівське» та магазин «Продтовари» (р-н переїзду), магазин «Черкащанка» (вул. Фрунзе), торгівельний ларьок, магазин «Світанок»  та кафе «Бамбіна» (пр-т Ватутіна), торгівельний ларьок ( перехрест вул.Дружби та Леніна), де було здійснено спробу контрольної закупки заборонених продуктів неповнолітніми.

 

Перша спроба неповнолітніх купити цигарки у кіоску не закінчилася успіхом, проте вже наступна  "контрольна закупка" (м-н «Продтовари») пройшли без проблем: у неповнолітнього якому, до речі, 16 років, навіть не запитали документів, котрі б засвідчили особу, а без жодних вагань продали пачку цигарок. Працівники відділу освіти відразу пояснили продавцю, що вона порушила закон. Жінка заперечувати не намагалася, хоча довго запевняла, що хлопець не виглядав як неповнолітній, однак їй нагадали та попередили про відповідальність продаж неповнолітнім алкоголю є злочином, за який порушники повинні нести відповідальність (штраф від 1700 до 6800 грн. або втрата дозволу на продаж алкогольних товарів).

В решті торгових точок продавці більш пильні – попросили документи та не переконавшись у їхньому повнолітті, відмовили неповнолітнім у продажі тютюнових та алкогольних виробів.

Члени Ради старшокласників прагнуть змінити ставлення продавців та свідків продажу алкоголю, пива та тютюнових виробів неповнолітнім із позиції невтручання на позицію звернення уваги на те, що це злочин та планують і надалі проводити подібні заходи й привертати увагу територіальної громади до проблем збереження здорового способу життя та  профілактики алкогольної та тютюнової залежності серед дітей та молоді.

 

Президент Ради старшокласників м.Ватутіне                                       Лисюк Олександр

Категорія: Виховна робота | Переглядів: 742 | Додав: -=KYMILLIE=- | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Друзі сайту