Четвер, 25.04.2024, 17:48
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ освіти

Ватутінської міської ради

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Квітень » 9 » Засідання Ради старшокласників на тему: «Ми проти ПРОДАЖУ АЛКОГОЛЬНИХ ТА ТЮТЮНОВИХ ВИРОБІВ НЕПОВНОЛІТНІМ!!!!»
09:34
Засідання Ради старшокласників на тему: «Ми проти ПРОДАЖУ АЛКОГОЛЬНИХ ТА ТЮТЮНОВИХ ВИРОБІВ НЕПОВНОЛІТНІМ!!!!»

09.04.2013 в приміщенні методичного кабінету відділу освіти відбулося засідання

Ради старшокласників на тему: «Ми проти ПРОДАЖУ АЛКОГОЛЬНИХ ТА ТЮТЮНОВИХ ВИРОБІВ НЕПОВНОЛІТНІМ!!!!»

 

Підліток з пляшкою пива або слабоалкогольного напою в руках на вулиці, на жаль, — для нас досить буденне явище. Дорослі, проходячи повз, рідко зроблять зауваження, а найчастіше — байдуже відвернуться. Забуваючи при цьому, що пасивне зло небезпечне своїми, на перший погляд, мало помітними, проте незворотними негативними наслідками. Подумати про те, чому у дитини в руках з’явилась пляшка або цигарка, у нас не вистачає часу.

Нібито й заборонено чинним законодавством продаж алкогольних та тютюнових виробів неповнолітнім, однак відповідальність передбачена ст.156 (Порушення правил торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами) Кодексу України про адміністративні правопорушення у вигляді накладення штрафу у сумі від п’яти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, певно, не можна співставити з масштабами прибутків від продажу спиртних напоїв.

Продавці наших магазинів міста, не задумуючись, й надалі продають підліткам пляшки з алкогольними напоями,  реалізовують  любителям гострих відчуттів пачки з цигарками.

Протягом поточного року працівниками органів внутрішніх справ Черкаської області задокументовано 31 факт продажу неповнолітнім особам алкогольних та тютюнових виробів. За виявленими фактами працівниками міліції складено 31 адміністративний протокол за ч.2 ст. 156 КУпАП (Порушення правил торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами), які направлено для розгляду до відділів з питань захисту прав споживачів. За аналогічний період минулого року складено 31 адміністративний протокол. Також за пройдений період 2013 року працівниками міліції Черкаської області за розпиття спиртних напоїв притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 178 КУпАП – 10 неповнолітніх осіб.

 Звичайно, причини раннього пияцтва набагато глибші за його зовнішні прояви, однак, у будь-якому разі, відповідальність за втягнення дитини у протиправні діяння лежить на дорослих — батьках, вчителях, сусідах, знайомих, друзях...

 Для жителів міста стало нормальним чаркування з неповнолітніми, дуже часто «добрі» дяді та тьоті пригощають дітей оковитою не просто так, нажаль, іноді це відбуваються і в сім’ях за родинним столом…. Наступним кроком стає спонукання до вчинення тих чи інших протиправних дій і як правило це розбій або крадіжки. Часто обділені увагою підлітки вирішують завойовувати авторитет серед однолітків, скоюючи правопорушення…. В такому випадку батьки притягуються до адміністративної відповідальності відповідно до статті 184 (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей) Кодексу України про адміністративні правопорушення за нехтування батьківськими обов’язками.   

Незважаючи на проведену роботу працівниками міліції  у поточному році майже кожний 5-тий злочин вчинений неповнолітніми особами скоєно в стані алкогольного сп’яніння.

 В нашому місті періодично відбуваються профілактичні рейди Відділу освіти спільно з представниками кримінальної міліції, службою у справах дітей та неповнолітніх щодо попередження появи підлітків у громадських місцях у стані алкогольного сп’яніння. Зайве пояснювати, що до каральних функцій міліціонери вдаються у крайніх випадках. Найчастіше роблять усні зауваження та пропонують повертатись додому.

З 1 вересня 2012 року розпочався новий навчальний рік у навчальних закладах України, однак поблизу ваших навчальних закладів функціонують торгівельні об’єкти, які здійснюють реалізацію тютюнових виробів та алкогольних напоїв, наслідком такої діяльності є погіршення стану молодого покоління, гальмування соціального становлення, розвитку молоді, що веде до деградації суспільства, втрачаючи генофонд нації.

Отож, з метою зменшення впливу споживання алкогольних напоїв та тютюнових виробів і на здоров’я неповнолітніх, для попередження вчинення злочинності ми сьогодні й зібралися з вами. Прошу всіх членів Ради старшокласників не бути байдужими а допомогти дорослим,і я впевнена що тільки разом ми зможемо  подолати цю біду! Отож, пропоную вам долучитися до акції «Ні! Я не продаю алкогольні, слабоалкогольні напої та тютюнові вироби особам, які не досягли 18 років», а також провести у ваших навчальних закладах заходи спрямовані на попередження куріння, вживання алкогольних та слабоалкогольних напоїв,  переглянути відео «Енергетики… ( їх вплив на здоров’я» виробництва телеканалу СТБ, а також цикл відеоматеріалів «Вплив алкоголю на організм людини».

Категорія: Виховна робота | Переглядів: 697 | Додав: -=KYMILLIE=- | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Друзі сайту