Четвер, 25.04.2024, 11:46
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ освіти

Ватутінської міської ради

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Грудень » 6 » Семінар-практикум у ЗОШ № 2 вчителів української мови та літератури
20:15
Семінар-практикум у ЗОШ № 2 вчителів української мови та літератури

6 грудня 2012 року на базі Ватутінської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 ім. М.Ф.Ватутіна відбувся семінар-практикум для учителів української мови та літератури навчальних закладів міста на тему «Формування компетентностей учнів на уроках». В роботі семінару взяли участь керівник міського методичного об’єднання вчителів української мови та літератури Барабаш Тетяна Степанівна, директор ЗОШ №2 Глобін Юрій Миколайович, заступники директора з НВР ЗОШ №2 Орещук Ольга Володимирівна та Жадан Катерина Павлівна, керівник шкільного методичного об’єднання вчителів-філологів Кущенко Сергій Васильович та вчителі-преметники  навчальних закладів міста.

Учитель української філології, спеціаліст І кваліфікаційної категорії    ЗОШ № 2 Черкасова Тамара Олександрівна провела урок з української літератури у 7-му класі «Михайло Стельмах. Автобіографічна повість про дитинство «Гуси-лебеді летять…» з використанням ІКТ та технології особистісно орієнтованого навчання.

На уроці за допомогою навчальної презентації, інформаційних повідомлень учнів класу семикласники познайомилися з біографією відомого українського письменника М.Стельмаха і основними віхами його творчості. Вивчення повісті «Гуси-лебеді летять» розпочато з перегляду уривку з однойменного художнього фільму, що створило відповідну атмосферу для сприйняття тексту твору. Вчитель використав різні форми роботи з організації навчальної діяльності учнів («Навчаючи-вчуся», «Мікрофон», коментоване читання, читання «ланцюжком», бесіду, розповідь). Учні не були пасивними спостерігачами, а стали активними учасниками обговорення побаченого, почутого і прочитаного під час уроку.

 

 

Після завершення уроку відбулося обговорення, проаналізовано роботу вчителя та учнів, відмічено ефективність використаних навчальних методик для кращого засвоєння учнями вивченого матеріалу.   Учасниками семінару-прктикуму визначено основні освітні завдання, які поставлені перед педагогами школи та міста щодо формування ключових компетентностей учнів.

Категорія: ММК | Переглядів: 770 | Додав: -=KYMILLIE=- | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Друзі сайту