Середа, 08.05.2024, 10:50
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ освіти

Ватутінської міської ради

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Березень » 9 » Говоримо про Шевченка крізь віки!
11:15
Говоримо про Шевченка крізь віки!

І став для нас Шевченко заповітом,


Безсмертним, як саме людське життя.


Ми будем славить перед цілим світом


Живе й святе Шевченківське ім’я!


 

Шевченківські урочистості – Дні пам’яті Великого Кобзаря – крокують українською землею,крокують світом, де живе незгасна людська пам’ять про великого сина України. Відзначення та вшанування духовної поетичної та художньо-мистецької спадщини Тараса Григоровича Шевченка відбулося і у Ватутінській спеціалізованій школі I - III ступенів №1.

6 березня 2014 року відбувся позакласний захід "Поговоримо крізь віки”, організований вчителем української мови та літератури Віра Марченко, педагогом - організатором Ольгою Большаковою, та завучем з виховної роботи Тетяною Забой.

На святі учні, вчителі, адміністрація школи, запрошені гості, серед яких був заступник міського голови Дмитро Токар, вшанували пам’ять геніального поета, відчувши його невмируще слово серцем.

Захід розпочався із театралізованого дійства, яке з акторською майстерністю виконали учні 7-б класу Андрушко Денис та Суходуб Евгенія. Далі школярі вирушили у мультимедійну мандрівку, під час якої мали змогу поринути у спогади про дитячі та юнацькі роки Кобзаря, а також ознайомитись з його мистецькою спадщиною. Представлені презентації відкрили для учасників заходу багатогранну постать поета.


Учні з душею, натхненням  декламували поезії Тараса Шевченка. А театралізована сценка "Залізні стовпи” у виконанні Жукової Дар’ї та Іванова Артура приємно здивувала присутніх. Поетична подорож плавно змінилась музичною. Емоції присутніх вирували від української народної пісні на слова Т.Г.Шевченка «Зацвіла в долині» у виконанні ансамблю «Клейноди» у складі Княжеченка Дмитра, Музики Артема та Лебеденка Антона. Велику допомогу у підготовці та виконанні цієї пісні надав вчитель англійської мови, людина закохана в музику і поезію – Вовк Олена. Неабиякою окрасою заходу був спів Жукової Дар’ї. На фоні пісні  " Заповіт” була показана презентація "Сучасна Україна”, створити яку допомогла секретар школи Діана Кошлак.

Присутні ще раз переконались, що спадщина Великого Кобзаря вічно сприятиме формуванню духовних цінностей учнівської молоді, вихованню почуття патріотизму та національної свідомості, любові до українського народу, його історії, рідної землі, родини, відновлення та вшанування національної пам'яті.

Категорія: Новини | Переглядів: 705 | Додав: -=KYMILLIE=- | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Друзі сайту