Вівторок, 19.03.2024, 09:56
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ освіти

Ватутінської міської ради

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Загальна середня освіта
1 2 3 4 »

Конкурс

«Класний керівник року»

 

27 жовтня 2015 на базі Ватутінської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 ім. М.Ф. Ватутіна Ватутінської міської ради Черкаської області року відбувся міський тур Всеукраїнського конкурсу «Класний керівник року» у наступних номінаціях:

-         «Класний керівник – 5-7 класів»;

-    «Класний керівник – 8-9 класів»;

-    «Класний керівник – 10-11 класів».

Всі конкурсанти показали загальну ерудицію, вміння виділяти актуальні проблеми, які постали перед сучасною школою у контексті виховання особистості, здатної забезпечувати розвиток Української держави, уміння визначати основні стратегії національно-патріотичного виховання, а також рівень практичної значущості поданих матеріалів.

Цікавими, оригінальними та актуальними були презентації власного досвіду учасників конкурсу.

Розробки виховних занять розкрили систему роботи кожного класного керівника над проблемою, а сучасні підходи до організації виховного процесу в класі наповнені новизною.

За підсумками міського туру Конкурсу визнано кращими роботи класних керівників: Піщаної Олени, вчителя фізики Ватутінської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 1 Ватутінської міської ради Черкаської області (номінація - «Класний керівник – 5-7 класів») та Гайдайчук Лариси, вчителя фізики та обслуговуючої праці Ватутінської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6 Ватутінської міської ради Черкаської області (номінація - «Класний керівник – 8-9 класів»), які будуть захищати звання «Класний керівник року» в обласному турі.

... Читати далі »

Прикрепления:
Категория: Загальна середня освіта | Просмотров: 824 | Добавил: -=KYMILLIE=- | Дата: 27.10.2015 | Комментарии (0)

Не на словах, а на справах.

                                                                На білому світі є різні країни,

                                                  Де ріки, ліси і лани…

                                                                   Та тільки одна на землі Україна,

                                                  А ми її доньки й сини.

                                                 А ми її доньки й сини.

                                                                   Усюди є небо, і зорі скрізь сяють,

                                                  І квіти усюди ростуть..

                                                         Та тільки одну батьківщину

                                                             Ми маємо…її Україною звуть.

 

 

Батьківщина. Це слово має величезний сенс, і кожен з нас вкладає щось своє, заповітне в це непорушне поняття. Протягом століть люди захищали свою Вітчизну, примножували її багатства і пишалися славними подвигами своїх предків. Для того, щоб наші діти любили свою країну і могли її захистити, існує військово-патріотичне виховання в навчальних закладах, яке допомагає сьогоднішнім підліткам зрозуміти, що таке Батьківщина і наскільки вона дорога кожному з нас. Однією зі складових цього напряму виховної роботи є формування і розвиток патріотизму, без якого не може відбутися гармонійна особистість.

21.10.2015 у Ватутінській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №5 відбувся семінар - практикум для заступників директорів з виховної роботи , педагогів – організаторів, вчителів предмету Захисту Вітчизни міських шкіл на тему: «Національно-патріотичне виховання учнів – один із пріоритетних напрямків формування компетентної особистості ». На семінар були запрошені завідувач методичним кабінетом відділу освіти Жовновата Н.Я. та методист методичного кабінету Бойко В.Ю.

... Читати далі »

Прикрепления:
Категория: Загальна середня освіта | Просмотров: 2060 | Добавил: -=KYMILLIE=- | Дата: 21.10.2015 | Комментарии (0)

«Михайло Старицький – видатний український  письменник  і театральний  діяч»

                                                                      Нехай Україна у щасті буя –

                                                                      у тім нагорода і втіха моя

                                                                                             М. Старицький

  ... Читати далі »

Прикрепления:
Категория: Загальна середня освіта | Просмотров: 782 | Добавил: -=KYMILLIE=- | Дата: 07.10.2015 | Комментарии (0)

Національне виховання – факт цілісного формування особистості, що відображає систему поглядів, переконань, ідеї, ідеалів,традицій, звичаїв, покликаних формувати свідомість і цілісність орієнтації молоді.    

Найголовніше завдання вчителя – це формування в школярів національної гідності і гордості за свою землю, народ,батьківщину, усвідомлення себе представниками державної нації, носіями незалежності і державності.

Без любові до Батьківщини, готовності примножувати її багатства, оберігати честь і славу, а за необхідності – віддати життя за її свободу і незалежність, людина не може бути громадянином. Як синтетична якість, патріотизм охоплює емоційно-моральне, дієве ставлення до себе та інших людей, до рідної землі, своєї нації, матеріальних і духовних надбань суспільства.  

... Читати далі »

Прикрепления:
Категория: Загальна середня освіта | Просмотров: 647 | Добавил: -=KYMILLIE=- | Дата: 25.09.2015 | Комментарии (0)

Багатогранність таланту Михайла Старицького

 

 

     Прекрасна земля України виростила багатьох великих людей. Багатьом синам і донькам вона дала свою життєстверджуючу силу. Серед славних імен – ім’я видатного українського поета і драматурга, прозаїка і перекладача, організатора української театральної справи та активного громадського діяча М. Старицького.

         Мистецька спадщина Михайла Петровича  Старицького живе повним життям і сьогодні. Вона активно впливає на наших сучасників, зберігаючи не тільки історико-пізнавальну цінність, а й виховну та естетичну.

З нагоди 175- річного ювілею українського  письменника-класика в загальноосвітніх навчальних закладах міста заплановано проведення низки заходів, зокрема 

Прикрепления:
Категория: Загальна середня освіта | Просмотров: 1184 | Добавил: -=KYMILLIE=- | Дата: 23.09.2015 | Комментарии (0)

Квітуй, мов калина, над плесами вод, 
Будь в дружбі і праці міцна та єдина. 
Хай буде щасливим твій вільний народ, 
Прекрасна моя Україно!

 

Україна!.. Наша славна і багатостраждальна Вітчизна. Нелегкий та довгий шлях до волі і незалежності здолала ти. І нині кращі сини та дочки твої боронять українські кордони від ненаситного ворога. Скільки ж іще потрібно часу, щоб світ, нарешті, зрозумів, що

 

Кордони не спинять польоту могутнього слова
Хто серцем могутній ні куля, ні шабля не вб’є
За нас Батьківщина і рідна нескорена мова
Не треба чужого, але й не відпустим своє
?

  ... Читати далі »

Прикрепления:
Категория: Загальна середня освіта | Просмотров: 743 | Добавил: -=KYMILLIE=- | Дата: 01.09.2015 | Комментарии (0)

«Є на світі моя країна,
найчарівніша, як перлина.
В моїмсерці вона єдина.
Це моя Україна».

1 вересня у загальноосвітній школі №2ім.М.Ф.Ватутіна відбулась святкова лінійка і Перший урок Мужності. Назви уроків були різні: «Ми нація єдина, твоїми діти, Україно!», «Я – патріот. Я – Україна!», «Ніхто, крім вас!», «Україна – держава моя!», «Ми все здолаємо, все ми переможемо!» . Так, назви були різні, але тема об’єднувалася в одну - любов до своєї держави, до України.

Діти за літо заскучали один за одним, багато після уроків спілкувалися… Зібралися і лідери самоврядування школи, були різні теми для розмов після відпочинку, але головною темою  була одна – любов, переживання і біль за свою державу.

По завершенню розмови лідери самоврядування підсумували сказане твором-роздумом на тему «Що для мене Україна?» Пропонуємо і вам долучитися до нашої розмови.

  ... Читати далі »

Прикрепления:
Категория: Загальна середня освіта | Просмотров: 843 | Добавил: -=KYMILLIE=- | Дата: 01.09.2015 | Комментарии (0)

Непомітно  минуло  літо, і на порозі  вересень. Він приніс  із собою червоні кетяги  калини,  жовті капелюхи соняшників, різнобарв'я квітів, трав і прекрасне свято – День знань.

1 вересня 2015 року першокласники вперше переступили поріг  Ватутінської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5,а на останню сходинку країни знань піднялися наші випускники  11 класу.

Класними керівниками 1-11класів проведено уроки мужності з метою  формування у молодого покоління високої патріотичної свідомості, почуття любові  до України, поглиблення знань школярів з історії України готовності до виконання громадянського обов’язку.

Класні керівники початкової школи провели свій перший урок  на тему: «Батьківщина, мати й мова – три цілющих вічних слова», на якому вчили дітей любити рідну мову, рідну школу та свою Батьківщину. На уроці  в 3 класі  мав слово  волонтер  «Самооборони» Майдану Ступник Олег Васильович, який закликав дітей шанобливо ставитися до родини, до однокласників, мешканців міста.

... Читати далі »

Прикрепления:
Категория: Загальна середня освіта | Просмотров: 805 | Добавил: -=KYMILLIE=- | Дата: 01.09.2015 | Комментарии (0)

Серед виховних напрямів в освітніх закладах сьогодні найбільш актуальними виступають патріотичне, громадянське виховання як стрижневі, основоположні, що відповідають як нагальним вимогам і викликам сучасності, так і закладають підвалини для формування свідомості нинішніх і прийдешніх поколінь, які розглядатимуть державу  як запоруку власного особистісного розвитку, що спирається на ідеї гуманізму, соціального добробуту, демократії, свободи, толерантності, виваженості, відповідальності, здорового способу життя, готовності до змін.

У цьому навчальному році Перший урок у Ватутінській спеціалізованій школі І-ІІІ ст.. №1 був спрямований на  посилення патріотичного виховання дітей та молоді – формування нового українця, що діє на основі національних та європейських цінностей. У кожному класі  класним керівником була продумана і втілена в життя форма проведення заходу з урахуванням вікових властивостей учнів. Тема  Першого уроку в  початковій ланці була: «Ми нація – єдина, твої  ми діти, Україно! », в середній ланці - «Наша Україно! Ми – твоя надія, ми твоє майбутнє й заповітні мрії», в старшій – «За волю, за правду, за світле майбутнє!» Сучасний урок вже став      неможливий без використання інформаційно-комунікативних технологій, але крім інтерактивних форм роботи  в ході уроку в класах ефективно використовувалась наочність у вигляді малюнків, плакатів, поробок з декоративно-прикладного та ужиткового мистецтва, фонограми пісень. У кожному класі учні були активними учасниками уроку: вони співали, читали вірші, виготовляли «квіти надії», писали побажання Україні, розповідали про її героїчне минуле і сучасне.  Атмосферою національно - патріотичного піднесення був просякнутий Перший урок у кожному класі: від 1 і до 11. Не викликало сумнівів те, що кожне дитяче слово було щире, сповнене любові, пошани і гордості до своєї Батьківщини,  надією на мир і процвітання  всієї України.

Прикрепления:
Категория: Загальна середня освіта | Просмотров: 933 | Добавил: -=KYMILLIE=- | Дата: 01.09.2015 | Комментарии (0)

05 березня 2015 р. на базі Ватутінської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 ім. М.Ф.Ватутіна Ватутінської міської ради Черкаської області відбувся семінар-практикум з математики на тему: «Формування комунікативних компетенцій учнів шляхом індивідуалізації і диференціації навчання».

Мусієнко Наталія Миколаївна провела урок алгебри у 8 – Б по темі «Неповні квадратні рівняння та їх розв'язування». Вчителем була використана технологія особистісно-орієнтованого навчання, парна та групова робота учнів.

   

... Читати далі »

Прикрепления:
Категория: Загальна середня освіта | Просмотров: 799 | Добавил: -=KYMILLIE=- | Дата: 05.03.2015 | Комментарии (0)

Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Друзі сайту