Неділя, 28.04.2024, 23:08
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ освіти

Ватутінської міської ради

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Лютий » 13 » «Разом знайдемо вірний шлях»
16:09
«Разом знайдемо вірний шлях»

«Разом знайдемо вірний шлях»



     Незабаром промайнуть останні місяці навчання в наших школах і діти, як ті лелеки, розлетяться по світу опановувати нову науку... Та вже сьогодні кожен з них задумується над своєю подальшою долею, професією, від якої вони в подальшому матимуть моральне та матеріальне задоволення. Але як же розібратися  в розмаїтті професій?

     24 січня 2012 року у приміщенні залу засідань відділу освіти відбувся профорієнтаційний семінар під гаслом «Вибір майбутньої професії – твій вибір» для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Ініціаторами виступили працівники Ватутінського відділу освіти, соціальні педагоги та представники міського центру зайнятості. Метою заходу було допомогти школярам розібратися в сучасному світі професій, зрозуміти їх зміст та зробити виважений крок до вибору майбутньої професії.

     Спеціаліст центру зайнятості ознайомила випускників шкіл з навчальними закладами Черкаської області ІІ-ІV рівня акредитації. Методистом  методичного кабінету Пересунько Марією Петрівною спільно з юрисконсультом Інною Олександрівною Гірник було надано інформацію щодо особливостей прав дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування у системі навчальних закладів та у повсякденному житті. Зокрема було проінформовано про можливість пільгового вступу до навчальних закладів та повного матеріального утримання при навчанні.

                                                                                               

     Бабенко Світлана Василівна, головний спеціаліст відділу надання соціальних послуг міського центру зайнятості, ознайомила учасників з принципами вибору професій, акцентувала увагу на необхідності врахувати свої можливості, здібності, нахили та вимоги ринку праці. Під час заходу учні пройшли тестування, з цікавістю виконували вправи та практичні завдання. В допомозі стали буклети з описом та порадами в виборі майбутньої професії, презентовані для учнів міським центром зайнятості.

     Маємо надію, що спільна допомога працівників відділу освіти, спеціалістів з центру зайнятості стане у нагоді учням та допоможе пізнати себе й знайти свій професійний шлях.

 

 

Методист методичного кабінету                                          М.П. Пересунько
Категорія: Виховна робота | Переглядів: 928 | Додав: konni | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
Друзі сайту