Субота, 20.04.2024, 04:43
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ освіти

Ватутінської міської ради

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Березень » 4 » Україна понад усе
16:33
Україна понад усе

04 березня 2015 року у Ватутінській загальноосвітній школі №6 відбувся захід, присвячений вшануванню пам’яті героїв Небесної Сотні, загиблих учасників антитерористичної операції на сході України та врученню паспортів громадянина України учням 11-го класу. На зустріч були запрошені учасники АТО та активісти-волонтери нашого міста: Кухаренко Олег Васильович, Підцерковний Євгеній Іванович, Данилюк Олександр Васильович, Рубан Олег Іванович, а також заступники директорів з виховної роботи шкіл міста і фахівці міського методичного кабінету.

Під час першої частини заходу, яка була присвячена Революції Гідності, звучали слова про честь і звитягу українців, які не вагаючись вийшли на Майдан. Саме на Майдані народилася нова українська нація, вільна, високоідейна, готова стояти до кінця, і навіть віддати життя у святій боротьбі за достойне майбутнє рідної землі. В пам'ять про тих, хто не доспівав, хто не докохав, хто не дожив до цього дня всі присутні виконали Державний Гімн України.

Українці хочуть миру та гідного життя на своїй землі. Але Україна отримала підлий удар у спину. І ще болючішим він видається тому, що здійснила його держава, яка до недавнього часу вважалася дружньою. У важкий для нашої Вітчизни час підняв голову проросійський тероризм і став шматувати нашу землю, по-злодійському зазіхаючи на чуже. Спочатку Крим. Тепер Донбас. І знову на передовій – мужні, сильні своєю вірою у правду, непохитні і непереможні захисники Батьківщини.

Саме їм було присвячено наступну частину зустрічі. Не стримуючи хвилювання, перед присутніми виступив учасник АТО, боєць добровольчого батальйону Кухаренко Олег Васильович, який поділився спогадами про недавні події під Іловайськом, в яких він брав участь. Не залишив нікого байдужими і виступ активіста-волонтера Підцерковного Євгенія Івановича, який розповів, яку гігантську роботу виконують сьогодні українські волонтери, щоб надати допомогу вітчизняним військам та мирним жителям, що нині перебувають у зоні конфлікту.

  

Учні, у свою чергу, читали патріотичні вірші, народжені в останній буремний рік, співали пісні, присвячені Україні та її славним захисникам. Дуже зворушливим, пронизаним трагізмом і любов’ю, був танець, який виконали дев’ятикласники Кривенко Вікторія та Кривенко Денис.

  

  

  

І ось, нарешті, найурочистіша мить заходу. Учні одинадцятого класу склали присягу на вірність українському народові, а потім Кухаренко Олег Васильович вручив їм паспорти громадянина України. Після привітання директора школи Дмитренка Василя Федоровича слово знову взяв Підцерковний Євгеній Іванович, який закликав старшокласників з гідністю нести високе звання – українець і на згадку подарував кожному шеврон «Укроп», як символ нескореності і стійкості у боротьбі за волю і незалежність.

Духмяним короваєм привітала своїх юних громадян Україна, чию роль виконала дев’ятикласниця Косуліна Олена, а від імені батьків з побажаннями миру і добра виступив Нечитайло Максим Віталійович.

Сподіваємося, що цей день запам’ятається всім назавжди. У випускників попереду іспити на атестат зрілості, вибір майбутньої професії. Проте іспит на громадянську зрілість влаштовуватиме саме життя. Тож нехай вони ніколи не забувають, на якій землі зросли і пишаються тим, що вони – українці.

Ти молодий! Тобі господарем ставати,

І долю, і життя по-своєму вершить.

До світових висот Вкраїну підіймати,

Без втоми працювати, учитись і творить!

Категорія: Новини | Переглядів: 917 | Додав: -=KYMILLIE=- | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту