Четвер, 28.03.2024, 14:15
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ освіти

Ватутінської міської ради

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Травень » 9 » День Перемоги
20:34
День Перемоги

День Перемоги – це свято, яке не може залишити байдужим нікого. Ні ветеранів, які пройшли пекло війни, ні їх дітей, які перенесли складні часи післявоєнного періоду, ні онуків та правнуків, які виросли на  героїчних і болючих спогадах дідів та прадідів. Тому 9  травня на привокзальній площі міста зібралось багато ватутінців та гостей міста.

По військовому чітко о 10 годині, під звуки  маршу, перший заступник міського голови Олександр Заборовець, голова міської організації ветеранів Олександр Ужва, представники ВО «Батьківщина»,  помічник народного депутата Валентина Ничипоренка, діти із шкіл поклали вінки та квіти до пам’ятника Героя Радянського Союзу, генерала армії Миколи Федоровича Ватутіна.

Потім колона, сформована з ветеранів, представників влади, депутатського корпусу, підприємств, установ, організацій, учнів навчальних закладів міста та городян рушила ходою по проспекту Дружби до Монументу Слави. В голові колони майоріли три прапори: Державний Прапор України, Прапор Перемоги та Прапор міста Ватутіне. Старшокласники міських шкіл несли штандарти чотирьох українських фронтів та фотокартки ветеранів  міста.

На Монументі Слави, де відбувся мітинг,  горів «вічний вогонь», грали пісні воєнних років та воєнної тематики. На почесному місці розмістились ветерани, очі яких, у такі поважні роки, світились молодістю та запалом.

Зі святом учасників мітингу привітав перший заступник міського голови Олександр Заборовець. У своєму виступі він наголосив, що «грядущі покоління у вічному боргу перед ветеранами, за обірвану війною юність, за зразки мужності та самопожертви, які вони проявили в боях за рідний край». «Подвиг воїнів-переможців непідвладний часу, як і безмежна наша вдячність всім, хто відстояв нашу Вітчизну, виявив нездоланну мужність та незламність духу. І сьогодні Ваша життєва мудрість, ставлення до ратного і громадянського обов’язку – це належний приклад для наслідування» - зазначив Олександр Анатолійович.

Він також закликав молодь завжди виявляти шану й увагу до ветеранів, до покоління, яке пережило тяжкі випробування, прислухатися до порад і настанов тих, хто пройшов сувору школу війни, хто у повоєнні роки відбудовував зруйновані міста й села.

Перший заступник побажав ветеранам і всім присутнім міцного здоров’я, щастя і добробуту, любові і шани, ясного неба та віри у славне майбутнє України! Щоб на  нашій благословенній землі завжди панував мир, спокій та добро, ніколи не здригалися від вибухів діти, не проливалась людська кров, а  в мирному небі гриміли тільки переможні салюти.

 

На мітингу виступили також: ветеран Великої Вітчизняної війни  Микола Архипович Кульков, голова міської організації ветеранів Олександр Ужва, голова міського осередку Всеукраїнського Союзу жінок-трудівниць «За майбутнє дітей України»  Емма Шарапова, голова Ради старшокласників міста Олександр Лисюк та учениця  спеціалізованої школи №1 Євгенія Суходуб.

Голова Ради Старшокласників висловив слова щирої вдячності ветеранам. Він наголосив, що «найбільшою честю для кожного з нас є право брати участь у параді, нести Державний Прапор, стояти у почесній варті коло братських могил. Це дає відчуття причетності до спадку героїв війни, які не шкодували свого життя задля мирного майбутнього для всіх прийдешніх поколінь». Олександр Лисюк  пообіцяв, що молодь міста буде свято берегти пам'ять про всіх, хто відстояв державу в тій страшній кровопролитній війні, стояти на варті миру і не допустити, щоб повторилась біда, яку пережив наш народ.

Після церемонії покладання вінків і квітів до братської могили на Монументі Слави, настоятель Свято-Успенської церкви о.Мирон відправив поминальну панахиду.

Категорія: Новини | Переглядів: 536 | Додав: -=KYMILLIE=- | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Друзі сайту