Четвер, 25.04.2024, 02:26
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ освіти

Ватутінської міської ради

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Листопад » 11 » День української писемності та мови
17:06
День української писемності та мови

9-го листопада ми з Вами відзначаємо велике свято День української писемності та мови. Мелодійна, ніжна, солов’їна – не вистачить слів, щоб описати нашу рідну українську мову. Саме вона – наша мова – втілює в собі український характер, нашу пам’ять, історію та душевну міць, наші звичаї і традиції, розум і багатющий досвід поколінь, ніжну красу і силу душі людської. І це так, бо, як сказав Володимир Сосюра: ”Мова – це душа народу, а народ без мови не народ”.

 


Із метою утвердження статусу української мови як державної, піднесення її престижу, виховання у молодого покоління українців поваги до свого народу у всіх навчальних закладах міста Ватутіного відзначено  День української писемності та мови та проведено І етап ІV Міжнародного конкурсу з української мови ім. П.Яцика.

 

  



Традиційним атрибутом святкового дійства стали інформаційно-пізнавальні лінійки відповідної тематики, бібліографічні та літературні виставки, бенефіси та презентації нових українознавчих книг, виховні години, засідання круглих столів, години рідної мови, мовознавчі вікторини та КВК, тренінги з культури мовлення, інсценізації відомих творів українських драматургів, конкурси і змагання на виявлення кращих знавців української мови та літератури.

   


Учні мали можливість познайомитись з життєвим шляхом мецената Петра Яцика, дізнатися про історію формування української писемності, створення перших абеток, про діяльність слов’янських просвітителів святих Кирила та Мефодія. Школярі за допомогою ігрових завдань, вікторин, мультимедійних презентацій, відеороликів повторили основні правила вживання української мови, удосконалювали свої вміння в правильній вимові, наголошуванні.

   


Проведені заходи  реалізували головні завдання  класних керівників та вчителів української мови прищепити та підтримувати у вихованців любов до рідного слова, сприяти поліпшенню культури мовлення, збагаченню словникового запасу, розвитку навичок виразного читання, вихованню в дітей людяності, чесності, товариськості.

Категорія: Заходи | Переглядів: 863 | Додав: -=KYMILLIE=- | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Друзі сайту