П`ятниця, 26.04.2024, 20:10
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ освіти

Ватутінської міської ради

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Липень » 10 » Літнє оздоровлення дітей у дошкільному закладі №11 «Теремок».
10:48
Літнє оздоровлення дітей у дошкільному закладі №11 «Теремок».

Літо – найсприятливіший період для оздоровлення дітей. На дитячий організм впливає тепла погода, краса навколишньої природи, чисте і свіже повітря, збалансоване і збагачене вітамінами харчування, організація доцільного режиму і загартування. Для позитивного впливу цих факторів на дітей  максимум зусиль спрямовує колектив ДНЗ №11 «Теремок». Задля єдиної мети – зміцнення здоров’я дітей під час оздоровчого періоду консолідуються дії всіх працівників ДНЗ. План роботи на оздоровчий період передбачає комплексність, системність, послідовність, наступність у організації оздоровчих заходів. Здійснюється медичний контроль за станом здоров’я малюків. Важливою складовою цього процесу є просвітницька робота з батьками, яка налаштовує батьків на правильну організацію життєдіяльності дітей влітку.

Медична сестра проводить з  працівниками закладу цикл навчальних семінарів щодо запобігання кишкових захворювань, ботулізму, травматизму, надає поради з правильної організації комплексу загартовуючих процедур та рухового режиму дітей. Щоб убезпечити дитину від негативних впливів навколишнього середовища в наших умовах, розвинути в її організмі опірність до температурних коливань і підвищити імунітет педагоги під контролем медичної сестри використовують різні способи загартування дітей.

Адже загартування – це не ліквідація негативних зовнішніх впливів, а штучне їх створення з метою «привчити» організм  реагувати на них певним чином і паралізувати їх шкідливий вплив. Загартування є важливою формою оздоровчої роботи закладу як надійний засіб зміцнення здоров’я, попередження застудних захворювань, загартування волі. Повітряні і сонячні ванни, водні процедури, ходіння босоніж, ходіння «Доріжкою здоров’я», рухова активність на свіжому повітрі, оздоровчий біг, полоскання горла прохолодною водою та ін. способи загартування сприяють підвищенню адаптаційних можливостей дитячого організму, розвитку фізичних і психічних особливостей, формуванню позитивного емоційного стану, підвищенню працездатності, задоволенню потреби в рухах, запобіганню захворюваності та дитячого травматизму. Така організація роботи колективу дошкільного закладу в оздоровчий період забезпечує повною мірою сприятливі умови для зміцнення здоров’я і фізичного розвитку дошкільнят.

 

  

Категорія: Дошкільна освіта | Переглядів: 847 | Додав: -=KYMILLIE=- | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Друзі сайту