П`ятниця, 19.04.2024, 05:32
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ освіти

Ватутінської міської ради

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2011 » Листопад » 2 » НОВЕ СВЯТО В КАЛЕНДАРІ
17:16
НОВЕ СВЯТО В КАЛЕНДАРІ

НОВЕ  СВЯТО  В  КАЛЕНДАРІ.

                                                                 

                3 листопада День Дошкілля. Це, свято, яке нещодавно зявилося в календарі. Це нагода привітати всіх працівників дошкільної освіти, ушанувати тих, хто все своє життя присвятив дітям і орав благородну ниву освіти.                                                                                 

             Довгий час дошкільна освіта залишалася поза увагою держави. Досвід розвинених країн показує хибність такого ставлення, адже якісна безперервна освіта-це обличчя освіти загалом. Тому дошкілля в центрі уваги міністерства, Уряду і керівництва держави. Для забезпечення абсолютного розвитку дитини, забезпечення рівного доступу до якісної освіти була створена Державна цільова програма розвитку дошкільної освіти до 2017 року. Вона надає гарантій дітям дошкільного віку на доступність і безоплатність здобуття якісної освіти, в першу чергу дітям 5-ти рочного віку, націлює на впровадження інноваційних технологій, удосконалення професійного рівня педагогічних працівників тощо.

          Вперше в Україні у листопаді 2010 року відбувся 1-й з’їзд дошкільних працівників, делегатом якого була завідувач ДНЗ №8 «Зірочка» Н.М. Натальченко. 

          Ще один крок з боку держави – запровадження нових програм розвитку дитини дошкільного віку «Я у Світі» та «Впевнений старт».  Одночасно з державними програмами створено ряд парціальних програм, що мають грифи Міністерства освіти і науки України, які доповнюють інваріативну та варіативну складову змісту дошкільної освіти.

           Такі нововведення  в дошкіллі з боку держави висувають високі вимоги до рівня підготовки педагогічних працівників. І можна з упевненістю сказати, що переважна більшість наших педагогів дошкільних закладів працює у руслі сучасних освітніх технологій, активно застосовуючи нові підходи у практиці своєї роботи, відтворюючи або модернізуючи їх на рівні власного бачення, проявляючи творчість та професійну компетентність.

          Педагогічному зростанню сприяють різні форми роботи, які проводяться протягом року: методичні об’єднання для вихователів різних вікових груп, майстер-класи, семінар-практикуми по наступності між дошкільною і початковою ланками освіти, проведення методичних днів, конкурсів тощо. 

         Завдяки цьому ми маємо певні здобутки. На обласній виставці «Освіта Черкащини 2011» були представлені апробовані і узагальнені методичні розробки творчої групи під керівництвом методиста і завідуювача ДНЗ №7 «Сонечко» «Впровадження новітніх технік оздоровчого характеру та нетрадиційних форм роботи для збереження та зміцнення здоров’я дітей дошкільного віку». Ця розробка ввійшла в список переможців конкурсу на кращу серію цифрових ресурсів і нагороджена Грамотою обласного інституту післядипломної освіти .

         Представлені матеріали ДНЗ №8 «Зірочка» «Шляхи впровадження емоційно-ціннісного розвитку у роботу з дітьми старшого дошкільного віку в світлі програми «Я у Світі» також увійшли в список переможців конкурсу на кращу серію цифрових ресурсів і нагороджені Дипломом ГУОН Черкаської облдержадміністрації.

          Наше бажання бути новаторами в усьому, не зупинятися на досягнутому – дає свої певні результати.  Дошкільні педагогічні працівники є активними і постійними учасниками Інтернет-конференцій. За представлені матеріали були відзначені Сертифікатами обласного інституту післядипломної освіти педагоги ДНЗ №6 -  Швець Любов Михайлівна, Шостак Ірина Миколаївна, Новаковська Алла Іванівна; ДНЗ №7 - Дакало Оксана Миколаївна; ДНЗ № 11- Кабаняча Любов Іванівна і її творча група; ДНЗ №8 – Зіменко Олена Леонтіївна, Шульц Світлана Миколаївна.

          ДНЗ №8 за участь в обласному громадському огляді-конкурсі стану умов і охорони праці отримав відзнаку – обласну Грамоту ГУОН та Президії Черкаського обкому профспілки працівників освіти.

         Ватутінським обласним управлінням юстиції та відділом освіти Ватутінської міської ради Черкаської області проводилася щоквартально спільна перевірка стану правової освіти у ДНЗ. За результатами перевірки було визнано, що робота з правоовго виховання дошкільнят у всіх навчальних закладах проводиться на належному рівні.

          Для створення комфорту дітей, їх пізнавального і розумового розвитку у закладах постійно поповнюється та змінюється предметно-ігрове розвивальне середовище. Щорічно проводяться огляди-конкурси на створення кращого розвивального середовища для різних вікових груп, відбувається його призентація, визначаються переможці. Так у 2009-10н.р. переможцями був визнаний ДНЗ №6 «Світлячок», а у 2010-11 н.р. дві групи ДНЗ №7 «Сонечко».  

         Для розвитку творчих музичних здібностей та естетичного виховання дітей дошкільного віку проводиться щорічний фестиваль дитячої творчості «Ранкова Зірка» . Виступи найменших учасників фестивалю прикрашають всі святкові заходи, які проводяться у нашому місті. За це велика вдячність музичним керівникам закладів.

          Список наших здобутків і досягнень не закінчується. За високі результати у роботі на обласній конференції педпрацівників була вручена Грамота обласної ради завдувачу ДНЗ №7 «Сонечко» Дзісяк Любов Василівні. А щойно її заклад став переможцем першого етапу Всеукраїнського конкурсу на кращий Інтернет-сайт дошкільного навчального закладу.

         Приємно також відзначити, що завідувач ДНЗ №8 «Зірочка» Натальченко Н.М.стала переможцем у ІІІ Міжнародному Фестивалі педагогічних інновацій у номінації

« Організація навчально-виховного процесу у дошкільних навчальних закладах» і отримала Диплом. Для  учасників Міжнародного Фестивалю, який відбувся нещодавно при обласному інституті післядипломної освіти педагогічних працівників,  Наталя Миколаївна провела майстер-клас з питання «Оперативне управління інноваційним процесом керівником ДНЗ». Своїм досвідом поділилася і з керівниками та методистами ДНЗ міста. 


         Поряд з цими досягненнями керівники дошкільних закладів та їх колективи заслуговують на найкращі слова вдячності за своє вміння працювати, створювати комфортні умови для перебування дітей у ДНЗ. Їм вдається утримувати садочки в чистоті, здійснювати ремонти групових кімнат, спалень, роздягалень, музичних залів, фарбувати обладнання, оновлювати ігрові осередки сучасними меблями, іграшками, придумувати і шити для виступів малят костюми, організовувати благодійні ярмарки з участю батьків, поповнювати методичними розробками і літературою методичні кабінети, самотужки виписувати освітянську пресу, дбати про естетичний вигляд закладів і т. п.         

         Наші старання не залишились не поміченими. Ми отримали визнання і винагороду: за результатами обласної комплексної перевірки Головного управління освіти і науки роботу дошкільних навчальних закладів міста визнано задовільною. Це висока винагорода. Я впевнена, що ми не будемо зупинятися на досягнутому, втрачати віру в себе і в свої можливості. Бо для нас є ще одна найцінніша винагорода, заради якої ми працюємо, творимо – це наша любов, яка світиться в очах наших вихованців, яка зігріває наші серця.

       Безмежно вдячні міській владі, депутатам різних фракцій міськради, начальнику відділу освіти Л.П.Точинюк, спеціалістам, методистам, бухгалтерії відділу освіти, батькам,  спонсорам за розуміння, за моральну і матеріальну  підтримку у нашому бажанні бути кращими.

       Шановні працівники дошкільної освіти, дякую за тепло душі й горіння серця, які ви віддаєте своїм вихованцям. Від щирого серця бажаю вам ніколи не втрачати свого природного запалу й енергії і продовжувати нести у світ  злагоду, добро і любов. Тож залишайтеся такими ж мудрими, щедрими душею, багатими на добрі справи і завжди памятайте, що ви – найкращі!  Нехай кожен день у вашому житті буде сповнений уваги і тепла, а душа ніколи не знає старості і суму. Нехай вас завжди підтримують ті, хто поруч. Зі святом !

                                                                                                  Методист відділу освіти з питань дошкільної освіти   Ткаченко Л.Л.  

Категорія: Дошкільна освіта | Переглядів: 1067 | Додав: Batman | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Друзі сайту