П`ятниця, 19.04.2024, 04:59
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ освіти

Ватутінської міської ради

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Січень » 3 » ОЛЕНА ОЛЕКСАНДРІВНА УСПАЛЕНКО
00:48
ОЛЕНА ОЛЕКСАНДРІВНА УСПАЛЕНКО

Успаленко Олена Олександрівна  після закінчення  Уманського державного педагогічного інституту  ім. П.Г.Тичини за спеціальністю загальнотехнічні дисципліни і праця  у 1982 році  прийшла працювати вчителем обслуговуючої праці  у Ватутінську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів №2  ім. М.Ф. Ватутіна Ватутінської міської ради Черкаської області. Має кваліфікаційну категорію «спеціаліст вищої категорії»,  звання «старший вчитель».

За час роботи зарекомендувала себе висококваліфікованим спеціалістом, якому притаманний інноваційний стиль педагогічної діяльності. Досвідчений, творчий педагог, досконало володіє ефективними формами та методами організації навчально-виховного процесу.

Своїм педагогічним кредом Успаленко О.О. обрала:  «Постійно навчайся та допомагай  іншим».

Олена Олександрівна успішно працює  над реалізацією науково-методичної проблеми: «Використання інноваційних технологій на уроках обслуговуючої праці (технології),  як шлях до розвитку креативності учнів». Методична проблема вчителя висвітлюється на відкритих уроках, семінарах-практикумах. Розробляє шляхи підвищення ефективності навчання з використанням інтерактивних форм і методів роботи, різноманітних сучасних технічних засобів, нових інформаційних технологій навчання.  Вчитель  будує свою професійну діяльність таким чином, щоб вихованці не лише отримали глибокі і системні знання з предмета, а й стали розвиненими особистостями, здатними  творчо  й критично мислити, інтерпретувати здобуті знання у різних ситуаціях та застосовувати їх у реальному житті, вміти швидко орієнтуватися у сучасному інформаційному просторі. Впроваджуючи інтерактивні методи навчання, вчить учнів мислити, порівнювати, аргументовано відстоювати свої погляди на будь-яку проблему. З метою формування в учнів міцних знань, організовує бінарні уроки,  уроки - презентації, ділові ігри, уроки - суди, уроки - казки… Прагне, щоб її уроки відзначалися стрункою логічністю, науковістю, методичною досконалістю, доступністю викладу матеріалу, різноманітністю сучасних ефективних форм і методів навчання,  щоб кожний урок був цікавий дітям, відрізнявся новизною в організації навчальної роботи.

Щоб зацікавити учнів треба активізувати їх діяльність у вивченні даного матеріалу. Саме тому  вчитель намагається пробудити в учнів творче ставлення до предмета, використовуючи активні форми і методи навчання, такі як: «Акваріум», «Мікрофон», метод «Прес», «Робота в малих групах», «Пошук інформації», прес – конференції, «рекламу» та «рольові ігри».

Значну увагу у своїй роботі вчитель приділяє використанню методу проектів. Учні набувають досвіду вирішення реальних проблем з огляду на майбутнє самостійне життя. Виходячи із своїх інтересів, діти разом з учителем проектують вирішення проектного завдання. Виконуючи це завдання, учні здійснюють виріб, художнє конструювання, технічне конструювання, підбір конструкційних матеріалів, вибір технологічних процесів, інструментів, обладнання, виготовляють вироби, проводять аналіз результату праці і нескладні маркетингові дослідження.

Велику увагу приділяє вивченню та збереженню національних традицій українського народу. Прищеплює учням любов до праці, до збереження народного добра. Головне, щоб викликати у дітей бажання відроджувати національні традиції і розумно, ненав’язливо передавати дітям надбання наших предків. Спілкування з істинно народним мистецтвом збагачує духовний світ дитини, сприяє пробудженню доброти, милосердя, високої духовності, дає поштовх для розкриття творчих здібностей, виховує почуття гордості  і поваги до національної культури народу.

Багато уваги приділяє роботі з обдарованими дітьми. Успішно готує їх  до участі у предметних олімпіадах та конкурсах. Навчає учнів знаходити і застосовувати знання, мислити, досягати мети. Результатом наполегливої праці Олени Олександрівни є  перемоги її учнів на олімпіадах і в конкурсах. Так, упродовж останніх 5 років  9  учнів стали переможцями ІІ та ІІІ етапів Всеукраїнської учнівської олімпіади з трудового навчання, 8 учнів - переможці конкурсів «Новорічні іграшки», «Природа і фантазія», «Первоцвіти», «Український сувенір», «Космічні фантазії». Вироби учнів  демонструються на виставках дитячих виробів у школі, на обласній та міській конференціях педпрацівників, на виставці ППД,  до Дня Міста.

Учитель постійно займається самоосвітою, працює над вдосконаленням методики викладання технології, обслуговуючої праці використовує кращі надбання сучасної педагогіки, передовий педагогічний досвід.

О.О.Успаленко бере участь у виставках передових педагогічних технологій: «Освіта Черкащини - 2008» (лауреат), «Освіта Черкащини - 2009» (лауреат), «Освіта Черкащини  - 2010» (дипломант), «Освіта Черкащини  - 2011» (лауреат).

Учитель пропагує власні творчі доробки у фаховій пресі, має публікації а саме:

-       «Основа», бібліотека журналу «Українська мова та література», 2007р.:  «І на тім рушникові оживе все знайоме до болю…»;
-         «Трудова підготовка в закладах освіти» №3,  №4, №5, №6, 2009р.: Цикл уроків із розділу «Проектування і виготовлення виробів»,  7 клас;
-    «Трудова підготовка в закладах освіти»  №1, 2010р.: Розробка творчого проекту «Вироби для оформлення інтер’єру квартири»;
-   «Основа»,  «Хімія» №9, 2010р.: «Штучні та синтетичні волокна»;
-     «Основа»,  «Позашкільна освіта» №4, 2011р.: «Презентація виробів плетених гачком»;
-      «Основа», «Трудове навчання в школі»  №5,  2011р.:   «Презентація результатів проектної діяльності. Проектування та виготовлення виробів, плетених гачком»;
-    Бібліотека «Шкільного світу»,  «Трудове навчання. Сценарії свят, конкурси, ігри», 2011р.: «Конкурс-гра «Майстрині»»;
-  «Учительський журнал он-лайн»,  2012р.: «Цикл уроків із модуля «Технологія писанкарства»»;
-    «Учительський журнал  он-лайн»,  2012р.:  «Визначення завдань для виконання проекту.  «Технологія писанкарства»».

З 1992 року – керівник міського методичного об’єднання вчителів обслуговуючої праці, з 2010 року – керівник шкільного методичного об’єднання вчителів  естетично – оздоровчих предметів, прагне, щоб цікаво проходили предметні тижні, в рамках яких проводяться змістовні вікторини, конкурси, свята, виставки робіт учнів.

Категорія: Наші здобутки | Переглядів: 1139 | Додав: -=KYMILLIE=- | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Друзі сайту