Субота, 27.04.2024, 07:21
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ освіти

Ватутінської міської ради

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Грудень » 5 » Педагогічні читання «Творча спадщина педагогічних ідей Григорія Сковороди, Костянтина Ушинського, Григорія Ващенка та Софії Русової»
17:12
Педагогічні читання «Творча спадщина педагогічних ідей Григорія Сковороди, Костянтина Ушинського, Григорія Ващенка та Софії Русової»

Удосконалення професійної  майстерності педагогів – одне з важливих завдань методичної служби міста. Для того, щоб самоосвіта педагогів не носила формальний характер, обираються заходи,  які сприяють підвищенню професійного рівня вчителів,  бажання працювати з книгою, Інтернетом, брати участь у бесідах, семінарах – практикумах,  круглих столах.

4 грудня 2014 року на базі Ватутінської загальноосвітньої школи  І – ІІІ ступенів №6 відбулися педагогічні читання на тему: «Творча спадщина педагогічних ідей Григорія Сковороди, Костянтина Ушинського, Григорія  Ващенка та Софії Русової».

   

Презентуючи «Творчу спадщину та педагогічні ідеї Григорія Сковороди» наголошувалось, що в його  педагогічних поглядах відбилися основні напрями передової педагогіки: гуманізм, демократизм, висока моральність та любов до батьківщини і народу.    Праця – основа суспільного життя, а праця по «сродності» - джерело і запорука всенародного щастя. Сім’я – основа виховання дитини, а вчитель лише допомагає корегувати процес виховання.

Творча спадщина Костянтина Ушинського тісно пов’язана з сьогоденням, так як він першим поставив виховання на наукове підґрунтя, поєднавши педагогіку з психологією та іншими науками про людину, створив підручники для початкової школи «Рідне слово» та «Дитячий світ», розвинув і вдосконалив методику початкового навчання, високо підніс суспільне значення вчительської праці. Він є основоположником наукової педагогіки й народної школи. Його називають «учителем учителів».

  

Молодь необхідно виховувати так, щоб для неї на першому місці стояли обов’язки, а потім уже права, щоб кожна молода людина в першу чергу мала задоволення від того, що чесно виконала свої обов’язки, а не займає в суспільстві те чи інше керівне становище. За словами Григорія Ващенка, основне у людині – її дух,тому молодь треба виховувати так, щоб тіло було спритним і міцним знаряддям духу. Було наголошено,  що педагогічні ідеї і завдання, висловлені вченим у ХХ столітті, є надзвичайно сучасними і повинні лягти в основу реалізації Державної національної програми «Освіта. Україна ХХ століття», бо тільки завдяки молоді буде будуватися міцна європейська держава – Україна.

  

Софія Русова – засновник української дошкільної і позашкільної освіти.  Принциповою основою змісту навчально – виховного процесу в школах Русова вважала рідну мову, національні свята й обряди, християнські цінності українського народу.

В 2004 році засновано медаль імені Софії Русової, яка вручається за розвиток психологічної науки і створення книг з проблеми виховання.

Педагогічні читання пройшли за активної участі всіх учасників.

Категорія: Новини | Переглядів: 629 | Додав: -=KYMILLIE=- | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Друзі сайту