П`ятниця, 26.04.2024, 07:48
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ освіти

Ватутінської міської ради

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Серпень » 31 » Пленарне засідання міської конференції працівників освіти
15:59
Пленарне засідання міської конференції працівників освіти

Робота конференції відбулася   у приміщенні Ватутінського будинку культури.

 

У пленарному засіданні конференції взяли участь: секретар міської ради В.І. Ткаченко, голова  міської організацій Профспілки працівників освіти і науки України Перепада О.М., керівники дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладів, педагогічні працівники, представники громадськості, засоби масової інформації. 

         У своїй доповіді начальник відділу освіти Людмила Петрівна Точинюк  підбила підсумки розвитку освітньої галузі міста у 2011/2012 навчальному році, а також окреслила основні завдання на майбутній 2012/2013 навчальний рік. Вона зупинилася на позитивних зрушеннях, що відбулися у галузі освіти за останній рік, –  комп'ютеризація освітнього процесу в школах і забезпечення стовідсоткового доступу до мережі Інтернет тощо.

Також вказала деякі проблемні моменти, що зберігаються в галузі: необхідність поліпшення рівня викладання тих предметів, з яких учні займають нижчі показники серед міст обласного підпорядкування за результатами зовнішнього незалежного оцінювання, а також створення необхідних умов для якісного навчально-виховного процесу. Звернула увагу присутніх на роботу початкової ланки за новими державними стандартами.

Освітяни розповіли про досягнення та проблеми у освітній галузі міста.

Завідувач методичного кабінету Наталія Яківна Жовновата   наголосила на основні  пріоритети діяльності методичної служби  міста у 2012/2013 навчальному році. Зазначила , що успішному виконанню поставлених завдань у новому навчальному році буде сприяти удосконалення діяльності шкільних методичних кабінетів, широке використання Інтернет-технологій в освітньому процесі, участь у різних формах дистанційного навчання , у мережній взаємодії учнів (спільні проекти, учнівські форуми…), розробка і підтримка єдиної інформаційної управлінської мережі суб’єктів освітньої діяльності (сайти шкіл, дошкільних навчальних закладів, позашкілля,  доступ до спільних документів, обмін інформацією…) та інше.

         Так,  Барабаш Тетяна Степанівна , вчитель української мови Ватутінської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №6, переможець міського конкурсу «Учитель року -2012» в номінації «Українська мова» зупинилася на ролі вчителя  щодо розвитку творчих здібностей школярів та розвитку творчої особистості — важливої і необхідної складової сучасного педагогічного  процесу, який вимагає від кожного впевнених знань і вміння зробити вибір. А це вже творчість, яка є природним обдаруванням і наполегливою працею, й інтелектом, і моральними якостями. Кожен педагог повинен працювати над тим, щоб навчально-виховний процес став орієнтованим на перетворення обдарованого учня в основного суб’єкта освітнього процесу. Отже ефективність навчання залежить від уміння вчителя  застосовувати оптимальні педагогічні технології, які б проектували креативні (творчі) якості особистості: гнучкість  розуму, фантазію, натхнення, нестандартність, наявність власної точки зору.

Половинка Раїса Дмитрівна, вчитель початкових класів Ватутінської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №1 наголосила , що  цей навчальний рік є особливим, адже наша ланка розпочинає роботу за новим державним стандартом, новими програмами і новими підручниками (поки що для 1 класу).

Інтеграція України у європейський освітній простір зумовлює розбудову вітчизняної системи освіти на засадах компетентнісного підходу. Компетентнісний підхід у шкільному навчанні нині розглядається як один із засобів модернізації змістовного і методичного забезпечення навчання.

Ткаченко Володимир Іванович, секретар міської ради привітав освітян з Днем Незалежності України та початком нового навчального року. Володимир Іванович, наголосив, що освітня галузь залишається пріоритетною не лише за значущістю завдань, які вирішує, а й за чисельністю зайнятих у ній ватутінців. Головним із завдань нового навчального року він назвав забезпечення рівного доступу жителів міста до якісної освіти та проведення її модернізації. Він детально зупинився й на проблемних питаннях та шляхах їх вирішення. Зауважив, що всі  зауваження і пропозиції, що були висловлені в ході серпневої конференції будуть детально проаналізовані і влада зробить все для того, щоб їх реалізувати в майбутньому.

Секретар міської ради, начальник відділу освіти вручили кращим педагогам Дипломи та Грамоти за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток національної освіти, впровадження сучасних методів навчання у вихованні молоді.  

Начальник відділу освіти Л.П. Точинюк та голова міської організації профспілки працівників освіти і науки О. М. Перепада вручили молодим спеціалістам трудові книжки, подарунки та квіти.

Категорія: Новини | Переглядів: 524 | Додав: konni | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Друзі сайту