П`ятниця, 19.04.2024, 04:33
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ освіти

Ватутінської міської ради

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Січень » 21 » Семінар «Оформлення, ведення та облік трудових книжок»
10:24
Семінар «Оформлення, ведення та облік трудових книжок»

На базі Ватутінського дошкільного навчального закладу № 7 «Сонечко» комбінованого типу Ватутінської міської ради Черкаської області 20 січня 2015 року відбувся семінар для завідувачів та вихователів-методистів на тему: «Оформлення, ведення та облік трудових книжок».

Відкрила семінар методист з питань кадрової роботи методичного кабінету відділу освіти Бойко В.Ю., яка ознайомила присутніх з планом роботи семінару, детально зупинилася на порядку оформлення, ведення та обліку трудових книжок працівників. Семінар пройшов у формі презентації. Під час семінару було висвітлено проблеми, які найчастіше зустрічаються, коли трудові книжки заповнені неправильно, обговорено  порядок здійснення виправлень у трудовій книжці, а також внесення пропущених записів.

Особлива увага приділена порядку звернення особи, яка загубила трудову книжку до власника або уповноваженого ним органу за місцем останньої роботи для видачі йому дубліката трудової книжки, порядок занесення відомостей в дублікат трудової книжки, порядок розрахунку загального стажу роботи для запису в трудову книжку, встановленнязагального стажу роботи у зв’язку з ліквідацією підприємства, установи та організації на якому працював працівник, а також під час воєнних дій, стихійного лиха, аварій, катастроф або інших надзвичайних ситуацій.

Учасники семінару дізналися, як правильно оформити вкладиш до трудової книжки, чи можна вносити записи російською мовою та які записи потрібно завіряти печаткою підприємства. Крім цього, розглянули деякі особливості внесення записів про роботу працівника, роботу за сумісництвом, про час, термін і місце підвищення кваліфікації, одержання особою допомоги по безробіттю та припинення її виплати. Матеріал ілюстровано відповідними зразками записів у трудовій книжці.

Під час обговорення за круглим столом слухачі семінару отримали обґрунтовані вичерпні відповіді у консультпункті «Запитуєте-відповідаємо», акцентувано увагу на тому, що особа, відповідальна за ведення трудових книжок, повинна усвідомлювати свою відповідальність перед співробітниками свого підприємства за несвоєчасно або неправильно внесену в трудову книжку інформацію, оскільки неправильна або несвоєчасно внесена інформація може привести до втрати трудового стажу працівника.

  

Підсумком семінару було розв’язання кросворду «Трудова книжка» та проведена робота в парах «Тест-контроль «Трудові книжки, порядок їх  ведення та облік».

Учасники семінару отримали методичні рекомендації, а саме: нормативно-правову базу для практичного застосування,зразки необхідної документації з детальним описом, зокрема, пам’ятка «Облік та зберігання трудових книжок і вкладишів до них», поради «Оформлюємо трудову книжку вперше».

Маю  велику надію, що отриманий досвід принесе відчутну користь у роботі.

Категорія: Новини | Переглядів: 957 | Додав: -=KYMILLIE=- | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Друзі сайту