Четвер, 28.03.2024, 13:01
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ освіти

Ватутінської міської ради

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Жовтень » 21 » Семінар - практикум на тему: «Національно-патріотичне виховання учнів – один із пріоритетних напрямків формування компетентної особистості »
16:23
Семінар - практикум на тему: «Національно-патріотичне виховання учнів – один із пріоритетних напрямків формування компетентної особистості »

Не на словах, а на справах.

                                                                На білому світі є різні країни,

                                                  Де ріки, ліси і лани…

                                                                   Та тільки одна на землі Україна,

                                                  А ми її доньки й сини.

                                                 А ми її доньки й сини.

                                                                   Усюди є небо, і зорі скрізь сяють,

                                                  І квіти усюди ростуть..

                                                         Та тільки одну батьківщину

                                                             Ми маємо…її Україною звуть.

 

 

Батьківщина. Це слово має величезний сенс, і кожен з нас вкладає щось своє, заповітне в це непорушне поняття. Протягом століть люди захищали свою Вітчизну, примножували її багатства і пишалися славними подвигами своїх предків. Для того, щоб наші діти любили свою країну і могли її захистити, існує військово-патріотичне виховання в навчальних закладах, яке допомагає сьогоднішнім підліткам зрозуміти, що таке Батьківщина і наскільки вона дорога кожному з нас. Однією зі складових цього напряму виховної роботи є формування і розвиток патріотизму, без якого не може відбутися гармонійна особистість.

21.10.2015 у Ватутінській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №5 відбувся семінар - практикум для заступників директорів з виховної роботи , педагогів – організаторів, вчителів предмету Захисту Вітчизни міських шкіл на тему: «Національно-патріотичне виховання учнів – один із пріоритетних напрямків формування компетентної особистості ». На семінар були запрошені завідувач методичним кабінетом відділу освіти Жовновата Н.Я. та методист методичного кабінету Бойко В.Ю.


Під час проведення семінару-практикуму присутнім запропоновано такий план роботи :

1.     Доповідь на тему: «Національно-патріотичне виховання учнів - один із пріоритетних напрямків формування компетентної особистості». (Коломієць І.І.)

2.     Презентація на тему: Концепція національно-патріотичного виховання в системі виховної роботи».(Калиушко Л.В.)

3.     Презентація зброї, якою була здобута перемога у Другій світовій війні 1941-1945 роки. (Круть В.П., учні 11 класу)

4.     Розбирання та збирання автомата Калашникова. (Круть В.П.)

5.     Колаж на тему « Патріот моєї держави». ( Калиушко Л.В.)  

    

Як свідчить історичний досвід, без національно – патріотичного виховання молоді неможливо зберегти державу, зокрема націю. Патріотичне виховання покликане формувати в молоді високі моральні якості та ідеали, почуття любові до своєї Батьківщини, потребу в служінні їй. Воно орієнтоване на формування свідомого громадянина, патріота, професіонала, людини зі шляхетними особистісними якостями й рисами характеру, світоглядом і способом мислення, почуттями та поведінкою, спрямованими на саморозвиток.

Патріотизм – суспільно-психологічне і моральне почуття, яке передбачає відданість своєї Батьківщині й любов до неї, бажання захищати її. Патріотизм як одна з яскравих емоційних якостей людини має моральне значення, оскільки проявляється у її громадянській позиції, у дотриманні традицій своїх батьків.

Ідеалом національно-патріотичного виховання виступає різнобічно та гармонійно розвинений національно свідомий, високоосвічений, життєво компетентний громадянин, здатний до саморозвитку та самовдосконалення.

А запорукою ефективності виховного процесу є органічне поєднання системи принципів національно-патріотичного виховання в цілісну систему, яка забезпечує досягнення відповідних результатів - міцно і органічно засвоєних загальнолюдських і українських національних цінностей.

Семінар засвідчив, що учні школи не на словах, а на справах проявляють свій патріотизм до України.


Категорія: Загальна середня освіта | Переглядів: 2062 | Додав: -=KYMILLIE=- | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Друзі сайту