Середа, 24.04.2024, 21:37
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ освіти

Ватутінської міської ради

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Грудень » 26 » Шляхи подолання неправильної звуковимови у дошкільників.
20:19
Шляхи подолання неправильної звуковимови у дошкільників.

24 грудня 2012 року на базі дошкільного навчального закладу №7 «Сонечко» комбінованого типу Ватутінської міської ради відбулося методичне об’єднання «Методи подолання вад звуковимови та звукосприймання шляхом естетичного розвитку логосфери та психологічного комфорту у дітей старшого дошкільного віку». Метою зустрічі було ознайомлення учасників з теоретичними та практичними напрацюваннями  подолання  неправильної звуковимови дітей логопедичної групи ДНЗ №7 «Сонечко», обговорення питань, присвячених проблемі забезпечення ефективності навчально-виховного процесу для  дітей з вадами мовлення.

У роботі методоб’єднання взяли участь методисти методичного кабінету  відділу освіти Л.Л. Ткаченко, О.М. Перепада, завідувач ДНЗ №7 «Сонечко» Л.В. Дзісяк, методист закладу І.В. Зубрицька, дефектолог Т.М.Жданова, логопеди міста Л.О.Химорода та Т.П.Ковтун,  дошкільні психологи, педагоги середніх та старших  груп  закладів.

На прикладі  бінарного  заняття вчитель-логопед Т.П. Ковтун та практичний психолог Г.В. Парандій поділилися майстерністю використання сучасних технологій у подоланні   мовленнєвих порушень дітей логопедичної групи. На занятті  практичний психолог застосувала цікаві ігрові моменти, створила емоційний комфорт для старших дошкільнят, налаштувавши  їх на подальшу діяльність. Логопед намагалася відтворити своє бачення корекційної роботи з цією категорією дітей, продемонструвавши  артикуляційні та дихальні вправи, які, на її думку, допомагають правильній постановці звуків, розвитку фонематичного сприймання, диференціації та автоматизації звуків.

У ході методичного об’єднання також акцентувалася увага на запровадженні ефективних альтернативних форм навчання, застосуванні емоційно позитивних, ігрових  артикуляційних та дихальних вправ для дітей, що мають вади мовлення.

Учасники методоб’єднання запропонували запровадити практичні семінари для ознайомлення педагогів дошкільних закладів з  вивчення нових освітніх технологій в галузі логопедії, які допоможуть у подоланні вад мовлення  дітей дошкільного віку. Реалізації  поставлених  завдань сприятиме   тісна співпраця та взаємозв’язок  вчителя-логопеда, психолога, вихователів та батьків дітей, які мають  вади мовлення.



Категорія: Дошкільна освіта | Переглядів: 871 | Додав: -=KYMILLIE=- | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Друзі сайту