Четвер, 25.04.2024, 22:55
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ освіти

Ватутінської міської ради

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Червень » 6 » Спортивно – масові заходи серед дошкільнят ДНЗ №7 «Сонечко» ''Веселі старти''
19:43
Спортивно – масові заходи серед дошкільнят ДНЗ №7 «Сонечко» ''Веселі старти''

Девіз: «В цей літній гарний час,

до змагань запрошуємо Вас!»

На виконання листа відділу освіти Ватутінської міської ради Черкаської області від 26.05.2014 № 247/01-26  дітлахи ДНЗ №7 «Сонечко»  разом зі своїми вихователями взяли  участь  у проведенні  спортивно – масових заходів серед дошкільнят  ''Веселі старти'' з нагоди Міжнародного Дня захисту дітей з 01.06.2014 по 06.06.2014, який проводився з метою популяризації фізичної культури, спорту та пропагування здорового способу життя.

Веселі старти

 

День захисту дітей  «Дитинство щасливе моє»

01.06.14

Відкриття спортивного фестивалю «Веселі старти»

02.06.14

День спортивних ігор (футбол, волейбол, теніс тощо)

03.06.14

Наші друзі м’яч та скакалка

04.06.14

 

День здоров’я  

«Сонячні зайчата  - веселі здоров’ята» (мол, сер. групи)

«Спортсмени спішать на допомогу» (старші групи)

 

05.06.14

 

 

День рухливих ігор

06.06.14

Педагоги закладу залучали дошкільників до занять фізичною культурою і спортом , популяризували  здоровий спосіб життя. Освітньо – виховний процес спрямовували на формування в дошкільників мотивації до здорового способу життя.

Фізкультурно – оздоровча робота у ДНЗ включає такі складові:

-       фізкультурні заняття; 

-       ранкова гімнастика;

-       гігієнічна гімнастика;

-       фізкультхвилинки;

-       фізкультпаузи;

-       загартувальні процедури;

-       дитячий туризм;

-       спортивні розваги;

-       рухливі ігри ; 

-       дні здоров’я;

-       самостійна рухова діяльність.

Літо – найяскравіша та найцікавіша пора року для дітей, і тижні фізкультури допомагають у цікавій формі організувати оздоровчий період. При проведенні таких заходів основним завданням був розвиток фізичної витривалості, оздоровлення дітей, вдосконалення рухових навичок. Під час проведення щоденних прогулянок самостійна рухова діяльність використовувалась як форма активізації рухового режиму. Вона урізноманітнювалась атрибутами, предметами, спортивним інвентарем.

Проведення зазначеного виду роботи від вихователя вимагає такої ж ретельної підготовки, як і до організованих занять. Спостереження за самостійною руховою діяльністю дітей дає уявлення про обсяг їх знань, рухових умінь та навичок.

Рухливі ігри проводились відповідно до програмового переліку назв та різних видів діяльності (сюжетних, безсюжетних, змагального та естафетного характеру, атракціони, спортивні ігри, забави, ігри з елементами спортивних вправ).

Фізкультурні розваги проводились як при відкритті фестивалю «Веселі старти», так і під час Дня здоров’я «Сонячні зайчата  - веселі здоров’ята» (мол, сер. групи), «Спортсмени спішать на допомогу” (старші групи). Вони носили цікавий розважальний масовий характер, обов’язково костюмовані, з використанням атрибутів, призів.

Такі свята дуже подобаються дошкільникам насамперед тому, що об’єднують їх спільними переживаннями, дарують відчуття емоційного задоволення. Головне, що фізкультурні свята допомагають формувати бажання бути сильними, спритними, витривалими, займатися спортом. Фізкультурні свята сприяють популяризації фізкультури серед дітей, батьків та громадськості.

При проведенні Дня здоров’я перед педагогами ставилося завдання об’єднати всі види роботи з фізичного виховання однією цікавою темою, щоб цей день став для дітей закладу однією захоплюючою пригодою, казкою чи історією, що було успішно виконано. Спільні дії дорослих та дітей об’єднали їх спільними переживаннями, створили атмосферу піднесеності, дружелюбності, взаємоповаги та доброзичливості.

Категорія: Дошкільна освіта | Переглядів: 6381 | Додав: -=KYMILLIE=- | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Друзі сайту