П`ятниця, 29.03.2024, 16:01
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ освіти

Ватутінської міської ради

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Лютий » 28 » Вшанування пам’яті Великого Кобзаря
17:07
Вшанування пам’яті Великого Кобзаря

Перші провісники весни – легковажний вітерець та дзвінкоголоса пісня синички, нагадують нам про наближення знаменної дати не тільки в українському суспільстві, а й в багатьох країнах світу – 200- річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка, велетня духу, народного поета, славетного Кобзаря.

Не залишаємося осторонь від майбутньої славної березневої дати  й ми –  вихованці та працівники Ватутінського дошкільного навчального закладу № 8 «Зірочка» загального розвитку Ватутінської міської ради. Відмітимо, що ще в жовтні 2013 року затверджено план заходів до відзначення 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка.

У вестибюлі закладу створено куточок «Наш Тарас Шевченко – сонце України», в якому розміщено портрет поета, книги з його творами, виставка дитячих малюнків на тему: «Світ Шевченківської поезії в малюнках дітей». З педагогами закладу проведено анкетування : «Що мені відомо про життя і творчість Т.Г.Шевченка?», консультації: «Учітесь, читайте, і чужому научайтесь, й свого не цурайтесь», «Мрії Шевченка про майбутнє України», «Ідея національного, духовного відродження у творчості Шевченка». З дітьми старшого дошкільного віку проводяться тематичні заняття: «Наш Кобзар», «Поетичне слово Тараса Шевченка як засіб ознайомлення дітей із світом звуків».

    

Погодьтесь, дорослим та дітям старшого дошкільного віку не так уже й складно донести велич та філософію Шевченківської поезії. А от як бути з меншими? Які форми і методи, інноваційні технології підібрати, щоб викликати в маленьких душах співчуття й водночас почуття пошани до життя і творчості апостола правди, її заступника, провидця?

Над цими питаннями неодноразово задумувалася, гортаючи сторінки вічного Кобзаря, вихователь середньої групи « Сонячні зайчата» Ольга Павлівна Броварська, вихователь, за плечима якої понад 25 років педагогічного стажу, життєва мудрість, особиста закоханість в поезію Тараса.

І ось 25 лютого 2014 року ошатно прибрана музична зала ДНЗ № 8  «Зірочка» гостинно зустрічає Л.Л.Ткаченко, методиста з питань дошкільної освіти міського відділу освіти, Н.М.Натальченко, завідувача ДНЗ № 8 «Зірочка», С.О.Калініна, оператора кабельного телебачення, батьків, сміливих українців – козачат та писаночок – україночок з групи « Сонячні зайчата».

   

У цей день зворушливо лунала пісня на слова Т.Г.Шевченка «Зацвіла в долині червона калина» у виконанні дітей групи, гості мали змогу помилуватися таночками «Україночка», «Чоботята – дроботята», а чи можуть діти не гратися? Тому з особливим піднесенням діти гралися в українську народну гру «Ти лети, веселий бубон». Хочеться зауважити, що вже другий рік поспіль основним напрямком роботи своєї групи Ольга Павлівна обрала використання опорних схем як засобу активізації розумової діяльності дітей, що веде до швидкого й тривалого запам’ятовування віршованого твору. Як наслідок проведеної роботи, серйозно, по- дорослому, але разом з тим  і з дитячою симпатією звучали ліричні поезії Тараса Шевченка у виконанні Кароліни Скрипник «Світає, край неба палає…», Софії Богдан «Тече вода з-під явора», Влада Довбенька «За сонцем хмаронька пливе», Дениса Сенченка «По діброві вітер виє», Наді Бойко  «Зоре, моя вечірня», Кристини  Котлярової, Іллі Шутого, Тані Діденко  «Садок вишневий коло хати», Ані Перевери «Вечір», Зени Уаль- Уасель  «Україночка».

Справжнім прикладом артистичного декламування стало продовження вірша «Світає, край неба палає» у виконанні бабусі Кароліни Скрипник Людмили Василівни Шелудько.

Батьки мали змогу продемонструвати свою обізнаність з творчістю поета під час  дидактичних ігор « Розсипанки» (з набору слів скласти й озвучити назву твору Т.Г.Шевченка), « Склади прислів’я» ( із заданих словосполучень скласти речення). Активно працювали тато Михайло Олександрович Котляров та мама Ольга Миколаївна Богдан.

«Золоті руки»  бабусі Ані Перевери Катерини Дмитрівни Тищенко спекли духмяний коровай із зерна пшениці, що виросла на багатих полях Черкащини.

Так по крапельці входять у серця наших дітей зерна добра, любові, справедливості, засіяні Великим Кобзарем. Хвилююче передавали із рук в руки дорослі свічечку, як знак особливої поваги до нашого земляка:

« Не вмре повік твоє святе ім’я!

Йому, як сонцю, вічно пломеніти!

І буде пісня зроджена твоя,

Мов океан розбурханий гриміти».

І наостанок, слова подяки хочеться висловити усім батькам групи «Сонячні зайчата», які завітали цього дня до «Зірочки», помічнику вихователя Т.І. Вельган, кастелянці Л.М.Кожушко, музичному керівнику Н.М.Пономаренко.

    

Категорія: Новини | Переглядів: 841 | Додав: -=KYMILLIE=- | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Друзі сайту