Субота, 20.04.2024, 09:46
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ освіти

Ватутінської міської ради

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Квітень » 26 » Cемінар-практикум на тему: “Впровадження ідей О.А.Захаренка в навчально-виховну систему школи”
11:55
Cемінар-практикум на тему: “Впровадження ідей О.А.Захаренка в навчально-виховну систему школи”

«Повторімося в наших вихованцях прекрасними рисами національної культури, патріотичним духом любові до свого народу, любові до вищої якості людини – творчості!»

О.А.Захаренко

23 квітня 2013 року у Ватутінській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2 ім.М.Ф.Ватутіна  Ватутінської міської ради Черкаської області відбувся семінар-практикум на тему: "Впровадження ідей О.А.Захаренка в навчально-виховну систему школи”.

            На семінарі були присутні начальник відділу освіти Ватутінської міської ради Точинюк Л.П., завідуюча міським методичним кабінетом Жовновата Н.Я., методист методичного кабінету Шарова О.О., методист методичного кабінету Пересунько М.П., начальник відділу управління комунальною власністю міста, на якого покладені обов’язки заступника міського голови  Токар Д.В., заступники директорів з виховної роботи та педагоги-організатори шкіл міста.

            Мета семінару: створення можливості для саморозвитку і самовдосконалення учнів, створення мотивації до зайняття корисною справою, втілення мрії у реальність.

            Семінар розпочався виступом начальника відділу освіти Ватутінської міської ради Точинюк Л.П., яка привітала учасників семінару та познайомила присутніх з роботою Сахнівської школи, засновником якої був О.А.Захаренко.

" Школа-це маленька держава зі своїм парламентом,законами і традиціями. Їй притаманна мрія, ідея, яку реалізують діти, вчителі, батьки. Школа – це такий процес, коли дитина знаходиться в центрі уваги; це система дружніх стосунків у колективі учнів і вчителів”.

                                                                                                                       О.А.Захаренко

Саме такими принципами керуються і вчителі Ватутінської  загальноосвітньої  школи І-ІІІ ступенів №2 ім.М.Ф.Ватутіна. Їхня виховна робота побудована за такими напрямками:

         Патріотичне виховання;

         Правове виховання;

         Екологічне виховання;

         Морально-естетичне виховання;

         Родинне виховання;

         Учнівське самоврядування

 

Родзинкою семінару-практикуму було свято «Прощання з Буквариком»,  яке підготували учні 1-Б класу разом з класним керівником Горбенко О.В.

У проведені семінару приймала участь бібліотекар школи, яка презентувала учасникам семінару книгу учениці 6 класу Вікторії Плахотнюк «Мандрівка хвилею чудес».

Нестандартно проявили свою цікавість учні 4 класу, прочитавши пісню у стилі «реп» про любов до книги.

Вчитель біології Черноус І.Б. презентувала систему екологічного виховання в школі та відео-презентацію «Екологія нашого міста», яку виконали учні 10 класу під її керівництвом.

Час проведення семінару вдало поєднали із показом презентації, яку підготувала заступник директора з виховної роботи Шарова Л.В., використовуючи ідеї та вислови видатного педагога, фотоматеріали виховної роботи школи.

 «Діти і дорослі, будьте мрійниками, будьте реалістами – доводьте задуману справу до завершення!»

                                                                                                          О.А.Захаренко

А завершився семінар театральним виступом команди ДЮП «Легіон» та екскурсіями до шкільного музею М.Ф.Ватутіна

 та етнографічного музею школи.

Виходячи зі стін школи, учасники семінару переконалися, що атмосфера  цієї школи насичена романтикою, гумором, музикою.

Серед  буднів тут не відчуєш важкої сірої рутини. І діти в цій яскравій затишній школі не споживачі, а творці, учасники процесу. Бо хто  хоч  раз   доторкнувся до живильних джерел    величного досвіду Захаренка, той  через  все  життя  пронесе   пам’ять  і  шану  до  педагога-творця, який  залишив  по  собі  стільки  цікавих ідей, мудрих висловів, чудових праць. І всі ці зерна  досвіду педагоги загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 ім.М.Ф.Ватутіна  використовують   у  своїй  роботі.

Категорія: ММК | Переглядів: 916 | Додав: -=KYMILLIE=- | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Друзі сайту