Четвер, 28.03.2024, 21:20
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ освіти

Ватутінської міської ради

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Грудень » 19 » Cемінар-практикум «Формування компетентностей учнів на уроках словесності»
13:03
Cемінар-практикум «Формування компетентностей учнів на уроках словесності»

18 грудня 2012 року на базі Ватутінської ЗОШ № 6 було проведено семінар-практикум «Формування компетентностей учнів на уроках словесності». В роботі взяли участь завідувач міським методкабінетом Жовновата Н.Я.,  директор школи Дмитренко В.Ф., заступник директора з навчально-виховної роботи Атаманюк Т.В., учителі-предметники усіх навчальних закладів міста.

 

В ході семінару учитель української мови та літератури ЗОШ №6 Барабаш Т.С. провела урок у 11 класі «Літературна Черкащина»  з використанням технології ІКТ, проектного навчання, особистісно орієнтованого уроку.

Педагог вміло повела дітей у царину творчості письменників Черкащини: Л.Солончук та І.Забудського.  Одинадцятикласники та гості мали змогу відчути, як слово здатне впливати на духовний світ людини, висловлювали думки про те, що «поняття «поезії» таке таємниче і водночас яскраве, піднесене і сумне, прекрасне і жагуче. Схилялися до роздумів, що без поезії вмирає душа людини, без неї не може існувати Всесвіт. Діти запросили на гостини до літературної кав´ярні, де присутні мали змогу відчути смак поетичного слова. Школярі здійснили «мандрівку галереєю думок» з висловлюванням власних суджень стосовно поетичного світу Л.Солончук та І.Забудського, митців черкаського краю. І асоціювались вони в них то з українською вишиванкою, то з мелодією скрипки, то з квітучим літнім лугом.  ( а це значить, що ми живемо, а не існуємо, що не всі молоді люди мають порожнечу в душі.) 

 

 

Після  завершення семінару відбулось обговорення уроку. Слова вдячності звучали з вуст гостей. Учитель ЗОШ №5 Шинкарьова В.М. процитувала рядки – суголосся з думками школярів:

Поезія і кличе, і манить,

Сміється, зваблює, лякає!..

Якравим словом пламенить

І райдужним метеликом літає...

Словесники визначали основні завдання, які поставлені перед педагогами міста щодо формування ключових компетентностей учнів.

Категорія: ММК | Переглядів: 903 | Додав: -=KYMILLIE=- | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Друзі сайту