П`ятниця, 29.03.2024, 14:43
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ освіти

Ватутінської міської ради

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Вересень » 1 » За синє небо, за жовте колосся боротися треба, щоб краща жилося!
15:55
За синє небо, за жовте колосся боротися треба, щоб краща жилося!

Серед виховних напрямів в освітніх закладах сьогодні найбільш актуальними виступають патріотичне, громадянське виховання як стрижневі, основоположні, що відповідають як нагальним вимогам і викликам сучасності, так і закладають підвалини для формування свідомості нинішніх і прийдешніх поколінь, які розглядатимуть державу  як запоруку власного особистісного розвитку, що спирається на ідеї гуманізму, соціального добробуту, демократії, свободи, толерантності, виваженості, відповідальності, здорового способу життя, готовності до змін.

У цьому навчальному році Перший урок у Ватутінській спеціалізованій школі І-ІІІ ст.. №1 був спрямований на  посилення патріотичного виховання дітей та молоді – формування нового українця, що діє на основі національних та європейських цінностей. У кожному класі  класним керівником була продумана і втілена в життя форма проведення заходу з урахуванням вікових властивостей учнів. Тема  Першого уроку в  початковій ланці була: «Ми нація – єдина, твої  ми діти, Україно! », в середній ланці - «Наша Україно! Ми – твоя надія, ми твоє майбутнє й заповітні мрії», в старшій – «За волю, за правду, за світле майбутнє!» Сучасний урок вже став      неможливий без використання інформаційно-комунікативних технологій, але крім інтерактивних форм роботи  в ході уроку в класах ефективно використовувалась наочність у вигляді малюнків, плакатів, поробок з декоративно-прикладного та ужиткового мистецтва, фонограми пісень. У кожному класі учні були активними учасниками уроку: вони співали, читали вірші, виготовляли «квіти надії», писали побажання Україні, розповідали про її героїчне минуле і сучасне.  Атмосферою національно - патріотичного піднесення був просякнутий Перший урок у кожному класі: від 1 і до 11. Не викликало сумнівів те, що кожне дитяче слово було щире, сповнене любові, пошани і гордості до своєї Батьківщини,  надією на мир і процвітання  всієї України.

 Такі заходи особливо актуальні в умовах сьогодення. Коли наш народ мечем, волею і відвагою здобуває   для себе свободу і незалежність, завдання кожного педагога сприяти вихованню патріота України, готового самовіддано розбудовувати її як суверенну, демократичну, правову і соціальну державу, виявляти національну гідність, знати і цивілізовано відстоювати свої громадянські права та виконувати обов’язки, сприяти громадянському миру і злагоді в суспільстві, бути конкурентоспроможним, успішно реалізовуватися в соціумі як громадянин, сім’янин, професіонал, носій української національної культури.

  

  

  

 

Заступник директора з виховної роботи

Ватутінської спеціалізованої школи І-ІІІ ст.. №1                  Забой Т.А.

Категорія: Загальна середня освіта | Переглядів: 936 | Додав: -=KYMILLIE=- | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Друзі сайту