Четвер, 28.03.2024, 12:53
Вітаю Вас Гість | RSS

Відділ освіти

Ватутінської міської ради

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Вересень » 01

Квітуй, мов калина, над плесами вод, 
Будь в дружбі і праці міцна та єдина. 
Хай буде щасливим твій вільний народ, 
Прекрасна моя Україно!

 

Україна!.. Наша славна і багатостраждальна Вітчизна. Нелегкий та довгий шлях до волі і незалежності здолала ти. І нині кращі сини та дочки твої боронять українські кордони від ненаситного ворога. Скільки ж іще потрібно часу, щоб світ, нарешті, зрозумів, що

 

Кордони не спинять польоту могутнього слова
Хто серцем могутній ні куля, ні шабля не вб’є
За нас Батьківщина і рідна нескорена мова
Не треба чужого, але й не відпустим своє
?

  ... Читати далі »

Прикрепления:
Категория: Загальна середня освіта | Просмотров: 744 | Добавил: -=KYMILLIE=- | Дата: 01.09.2015 | Комментарии (0)

«Є на світі моя країна,
найчарівніша, як перлина.
В моїмсерці вона єдина.
Це моя Україна».

1 вересня у загальноосвітній школі №2ім.М.Ф.Ватутіна відбулась святкова лінійка і Перший урок Мужності. Назви уроків були різні: «Ми нація єдина, твоїми діти, Україно!», «Я – патріот. Я – Україна!», «Ніхто, крім вас!», «Україна – держава моя!», «Ми все здолаємо, все ми переможемо!» . Так, назви були різні, але тема об’єднувалася в одну - любов до своєї держави, до України.

Діти за літо заскучали один за одним, багато після уроків спілкувалися… Зібралися і лідери самоврядування школи, були різні теми для розмов після відпочинку, але головною темою  була одна – любов, переживання і біль за свою державу.

По завершенню розмови лідери самоврядування підсумували сказане твором-роздумом на тему «Що для мене Україна?» Пропонуємо і вам долучитися до нашої розмови.

  ... Читати далі »

Прикрепления:
Категория: Загальна середня освіта | Просмотров: 843 | Добавил: -=KYMILLIE=- | Дата: 01.09.2015 | Комментарии (0)

Непомітно  минуло  літо, і на порозі  вересень. Він приніс  із собою червоні кетяги  калини,  жовті капелюхи соняшників, різнобарв'я квітів, трав і прекрасне свято – День знань.

1 вересня 2015 року першокласники вперше переступили поріг  Ватутінської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5,а на останню сходинку країни знань піднялися наші випускники  11 класу.

Класними керівниками 1-11класів проведено уроки мужності з метою  формування у молодого покоління високої патріотичної свідомості, почуття любові  до України, поглиблення знань школярів з історії України готовності до виконання громадянського обов’язку.

Класні керівники початкової школи провели свій перший урок  на тему: «Батьківщина, мати й мова – три цілющих вічних слова», на якому вчили дітей любити рідну мову, рідну школу та свою Батьківщину. На уроці  в 3 класі  мав слово  волонтер  «Самооборони» Майдану Ступник Олег Васильович, який закликав дітей шанобливо ставитися до родини, до однокласників, мешканців міста.

... Читати далі »

Прикрепления:
Категория: Загальна середня освіта | Просмотров: 807 | Добавил: -=KYMILLIE=- | Дата: 01.09.2015 | Комментарии (0)

Серед виховних напрямів в освітніх закладах сьогодні найбільш актуальними виступають патріотичне, громадянське виховання як стрижневі, основоположні, що відповідають як нагальним вимогам і викликам сучасності, так і закладають підвалини для формування свідомості нинішніх і прийдешніх поколінь, які розглядатимуть державу  як запоруку власного особистісного розвитку, що спирається на ідеї гуманізму, соціального добробуту, демократії, свободи, толерантності, виваженості, відповідальності, здорового способу життя, готовності до змін.

У цьому навчальному році Перший урок у Ватутінській спеціалізованій школі І-ІІІ ст.. №1 був спрямований на  посилення патріотичного виховання дітей та молоді – формування нового українця, що діє на основі національних та європейських цінностей. У кожному класі  класним керівником була продумана і втілена в життя форма проведення заходу з урахуванням вікових властивостей учнів. Тема  Першого уроку в  початковій ланці була: «Ми нація – єдина, твої  ми діти, Україно! », в середній ланці - «Наша Україно! Ми – твоя надія, ми твоє майбутнє й заповітні мрії», в старшій – «За волю, за правду, за світле майбутнє!» Сучасний урок вже став      неможливий без використання інформаційно-комунікативних технологій, але крім інтерактивних форм роботи  в ході уроку в класах ефективно використовувалась наочність у вигляді малюнків, плакатів, поробок з декоративно-прикладного та ужиткового мистецтва, фонограми пісень. У кожному класі учні були активними учасниками уроку: вони співали, читали вірші, виготовляли «квіти надії», писали побажання Україні, розповідали про її героїчне минуле і сучасне.  Атмосферою національно - патріотичного піднесення був просякнутий Перший урок у кожному класі: від 1 і до 11. Не викликало сумнівів те, що кожне дитяче слово було щире, сповнене любові, пошани і гордості до своєї Батьківщини,  надією на мир і процвітання  всієї України.

Прикрепления:
Категория: Загальна середня освіта | Просмотров: 934 | Добавил: -=KYMILLIE=- | Дата: 01.09.2015 | Комментарии (0)

Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Друзі сайту